Luettavaa

Kerään reseptejäni useista eri lähteistä. Yksi kestosuosikeistani on Glorian ruoka ja viini sekä Ola Lauritsonin GI-ruokaohjeet. Näihin eivät suosikkini kuitenkaan rajaudu.

Amerikan herkut (Jill Parker & Joyce Parker, Schildts)

Amerikan herkut

Amerikan herkut

Kirja pullollaan amerikkalaisia herkkuja. -Muffinseja, pikkuleipiä, kakkuja, piiraita ja makeisia Yhdysvalloista. Jos et ole makean perään, tämä ei ehkä ole sinun kirjasi ;) Muuten kirja on hyvin kuvitettu ja leivonnaiset suussa sulavia.Kivaa vaihtelua myös perinteisiin suomalaisiin jälkiruokiin.

Hyvä fiilis (Jyrki Sukula, Rasalas)

Hyvä fiilis

Hyvä fiilis

Kaunis kirja ja täynnä herkullisia reseptejä. Nämä ruuat sopivat hyvin myös GI-ruokavaliota noudattaville. Jyrki Sukula, joka aiemmin toimi Ravintola Via:n keittiömestarina on luonut upean paketin herkkusuille. Sukula onnistuu tuomaan ”gurmeen” suoraan lukijan ulottuville virkistävän erilaisessa keittokirjassa. Oma suosikkini kirjassa on Vihreää parsaa ja kampasimpukoita (aniskastikkeessa). NAM!

Hälsokokboken (Ulrika Davidsson, Ica Bokförlag)

Hälsokokboken

Hälsokokboken

Tämä kirja on täynnä hyödyllistä tietoa terveellisesta ruuasta ja vinkkejä siihen miten voisi omasta ruokailustaan saada helposti terveellisempää, oli sitten eläkeläinen, perheen äiti tai opiskelija. Kirjassa on 500 herkullista ohjetta ja tästä opuksesta ammennankin itse ohjeita viikoittain niin työlounaisiini kuin viikonloppudinneireihinkin. Jos saisin kaikista keittokirjoistani valita yhden, se olisi tämä kirja – todellinen helmi minun keittiössäni.

Glorian ruoka & viini (SanomaMagazines)

Yksi parhaista ruokalehdistä joita Suomessa on tarjolla. Valitse mikä tahansa näiden lehtien ohjeista ja saat aikaan makuelämysiä. Lehdessä on myös korkealaatuiset, kauniit kuvat lähes joka ateriasta, joten saat niistä hyviä tarjoiluvinkkejä samalla.

Ulrikas bästa GI mat (Ulrika Davidsson, Ica bokförlag)

Ulrikas bästa GI-mat

Ulrikas bästa GI-mat

Tämä nainen on yksi ehdottomia keittokirjailijasuosikkejani. Kirjoista löytyy aina hyvät kuvat ja ohjeet jotka eivät ole liian monimutkaisia. Jokainen näistä kirjoista kokeilemani sekä soveltamani resepti on ollut herkullinen! Nämä reseptit ovat kaiken lisäksi GI-reseptejä, eli verensokerit eivät pääse tällä ruokavaliolla hyppimään vuoristorataa ja painokin saattaa lähteä putoamaan.

Miracle Juices – 60 juices for a healthy life (Charmaine Yabsley & Amanda Cross, Bounty Books)

Miracle Juices

Miracle Juices

Miracle Juices on englanninkielinen kirja täynnä superhyviä mehuja. Pelkkien reseptien lisäksi kirja tarjoaa lukijalleen helpossa muodossa tietoa eri vihannesten sekä hedelmien hyödyistä ja niiden sisältämistä vitamiineista ym. Ohjeet ovat helppoja ja nopeita. Eniten olen itse saanut ohjeista iloa sen jälkeen kun hankin oman mehulingon, mutta myös tehosekoittimella saa ainakin osasta mehuista ihan passeleita versioita.

P.S. – Parasta sokerista (Hans Välimäki & Vesa Parviainen, Otava)

P.S.

P.S.

P.S. – Parasta sokerista on pieni aarre. Jälkiruokia on koottu muutamaan eri kategoriaan alkaen mummon keittiöstä ja aina uusiin innovaatioihin saakka. Tästä kulinaristin oppaasta jälkiruokiin löytyy niin helppoja kuin monimutkaisiakin jälkiruokia. Parasta kirjassa minusta on se, että se tekee vanhoista tutuista perisuomalaisista mummonjälkkäreistä ravintolatason herkkuja pienillä twisteillä. Innovaatiojälkiruuat ovat varsinaisia taideteoksia ja Sami Repon valokuvat tekevät niille varmasti oikeutta. Huikeaa..

Kladdkakor, nya och gamla favoriter för den chokladälskande hemmabagaren (Maria Öhrn, Ica Bokförlag)

Kladdkakor, Maria Öhrn

Kladdkakor

Kladdkakor on osoittautunut todelliseksi aarteeksi. Kirjasta löytyvät mudcaket sekä suklaaruudut, erityinen helmi joukossa on myös porkkanamutakakku. Ihania, helppoja ja superherkullisia jälkkäreitä pieni kirja pullollaan!

100 Parasta GI-ruokaa, ilman sokeria ja nopeita hiilihydraatteja (Ola Lauritzson & UIrika Davidsson, WSOY)

100 parasta GI-ruokaa

100 parasta GI-ruokaa

Jokaisella kotikokilla lienee lempireseptikirjansa. Tämä on yksi minun kestosuosikeistani. Kirjasta löytää aina hyvän reseptin arkeen ja muutaman herkun juhlaan ja jälkkäriksi. Helppoja, todella maukkaita sekä terveellisiä matalan GI:n reseptejä.

Kirjasta löytää myös tiiviin tietopaketin mm. siitä miten GI-menetelmä toimii, Glykeemisestä kuormituksesta tietoa ja kuvaillaan menetelmän kolme vaihetta.

Kirja listaa myös 14 päivän ateriakokonaisuudet ja vapauttaa lukijan suunnittelulta siltä varalta, että laiskuus tai ajan puute iskee.

LCHF-husmanskost (kostrådgivare Anna Hallén, Bonnier Fakta)

LCHF-husmanskost

LCHF-husmanskost

Anna Hallén on ruotsalainen ravintoterapeutti joka on tehnyt parikin keittokirjaa LCHF-ruokavaliota noudattaen. LCHF-husmanskost on täynnä hyvää kotiruokaa à la LCHF, mutta niin että ohjeet ja sitä mukaa ruoat sopivat hyvin koko perheelle.

Hallén kertoo itse, että LCHF-ruokavaliota seuratessaan alkutaipaleella hän teki itselleen yhden, miehelleen toisen ja lapsilleen kolmannen ruoan joka päivä. Touhussa ei ollut mitään järkeä joten Hallén miehineen päätti kehittää ruokia joita koko perhe voi syödä ja nauttia yhdessä hyvästä ruoasta laadusta tinkimättä.

Mainokset
  1. Ei kommentteja.
  1. 25/04/2010 00:12
  2. 04/09/2010 20:37
  3. 08/09/2010 18:56

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: