Etusivu > Jälkiruoka > Ystävänpäivän vaahtopusut

Ystävänpäivän vaahtopusut

Marengit © Hanna Stolt

Marengit purkissa

Tein aiemmin lakritsilla maustettua crema catalanaa josta jäi käyttämättä 4 kananmunanvalkuaista. Säästeliäänä tyttönä päätin käyttää nuo valkuaiset kun muistissa oli vielä sopivasti viime viikolla Punavuori Gourmet -blogista bongattu vaahtopusujen ohje. Tätä ohjetta mukaillen valmistin sitten meille pari pellillistä marenkipusuja, sopivasti ystävänpäiväksi. Olisi pitänyt varmaan vielä värjätä nuo vaaleanpunaisiksi. Tänään tarjoilen näiden kanssa vadelmia niin tulee sitten vähän sitä pinkkiä ystävänpäivän kunniaksi. Marengit onnistuivat tällä kertaa paremmin kuin koskaan!

2 pellillistä

  • 4 kananmunanvalkuaista
  • 2,5 dl hienoa kidesokeria

Vatkaa valkuaisia mielellään yleiskoneella jotta jaksat vatkata niitä tarpeeksi kauan. Lisää hiljalleen sokeria joukkoon. Jatka vatkaamista kunnes vaahto on paksua ja kiiltävän valkoista. Annostele pusut pellille ja paista 120°:ssa n. 1h 20 min – kunnes marengit ovat kuivia ja kevyitä.

Kovaa ja kiiltävää vaahtoa sen olla pitää © Hanna Stolt

Kovaa ja kiiltävää vaahtoa sen olla pitää

Puristetaan haluttuun malliin pellille ja uuniin.. © Hanna Stolt

Puristetaan haluttuun malliin pellille ja uuniin..

Valmiit marengit © Hanna Stolt

Valmiit marengit

Mainokset
Kategoriat:Jälkiruoka Avainsanat: , , ,
  1. Ei kommentteja.
  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: