Etusivu > Jälkiruoka > Päärynäpiiras spelttimuroilla ja vaniljavaahdolla

Päärynäpiiras spelttimuroilla ja vaniljavaahdolla

 

Päärynäpiiras

Päärynäpiiras

Kokeiltiin tänään toista ohjetta Herkullinen GI-dieetti -kirjasta. Jälkkäri oli muuten hyvä, mutta olisimme kyllä melkein vaihtaneet päärynät omenaan.

4 annosta

  • 6 päärynää
  • 2 rkl vettä
  • 50 g voita
  • 1,5 dl spelttihiutaleita
  • 3 rkl sokeria
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • 2-3 dl vispikermaa
  • 1 vaniljatangon siemenet

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja paloittele päärynät pienehköiksi paloiksi. Keitä päärynöitä kunnes ne pehmenevät ja alkavat hieman soseutua. Makeuta tarvittaessa sokerilla. Pane päärynäsose uunivuokaan tai neljään pieneen annosvuokaan.

Sekoita voi, spelttijauhot, sokeri ja inkiväärijauhe murotaikinaksi. Levitä murotaikina päärynäsoseen päälle ja paista uunissa kunnes murotaikina saa kauniin ruskean sävyn.

Kaada kerma kulhoon. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet kerman joukkoon. Vaahdota kerma vaahdoksi.

Jälkiruoan voi tarjoilla kuumana, haleana tai kylmänä.

Advertisements
Kategoriat:Jälkiruoka Avainsanat: , , , ,
  1. Ei kommentteja.
  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: