Etusivu > Jälkiruoka > Kermavanukas mansikkakastikkeen ja papaijasalsan kera

Kermavanukas mansikkakastikkeen ja papaijasalsan kera

 

Kermavanukas

Kermavanukas

Äiti oli taas löytänyt kivan jälkkäriohjeen. Alkuperäinen ohje löytyi kirjasta Herkullinen GI-dieetti – täydelliset ruokaohjeet 6 viikoksi (Klara Desser). Tämä ohje on äitini versio alkuperäisestä. Lopputulos on raikkaan makuinen ja kauniin näköinen jälkiruoka.

4 annosta

  • 4 dl kermaa
  • 2 liivatelehteä
  • 0,5 rkl vaniljasokeria
  • 0,5 rkl sokeria
  • 200 g pakastemansikoita
  • Sokeria
  • 1 keskikokoinen papaija
  • 1 limetin mehu
  • mintun tai sitruunamelissan lehtiä koristeeksi

Liota liivatelehtiä viileässä vedessä n. 10 min. Kiehauta kerma kattilassa ja lisää sokeri. Purista ylimääräinen vesi liivatteista ja lisää ne kerman joukkoon. Sekoita hyvin niin että liivate liukenee ja sekoittuu hyvin kerman sekaan. Kaada kermaseos neljään tarjoiluastiaan ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3h.

Sulata mansikat puoliksi ja soseuta ne sauvasekoittimella. Voit halutessasi makeuttaa hilloa sokerilla.

Paloittele papaija pieniksi paloiksi. Kaada palat astiaan, purista päälle limetin mehua ja sekoita hyvin.

Ennen tarjoilua lusikoi mansikkahilloa annosten päälle ja pieni keko papaijasalsaa. Annoksiin sopisi myös erinomaisesti pieni mintun tai sitruunamelissan lehti koristeeksi.

Advertisements
Kategoriat:Jälkiruoka Avainsanat: , , , , ,
  1. Ei kommentteja.
  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: