Etusivu > LCHF, Matala GI > Jauhelihapiiras – oikotie täyteen mahaan

Jauhelihapiiras – oikotie täyteen mahaan

Jauhelihapiiras

Jauhelihapiiras

Päätin tänään kokeilla ruuanlaittoa kotona kahden vauvan kanssa. Tavoitteita ei uskaltanut asettaa liian korkealle joten päädyin valmistamaan jauhelihapiirakkaa. Tämä on vähähiilihydraattinen piiras ja sopii myös LCHF-ruokavalioon.

Pohja:

  • 4 dl soijajauhoa
  • 200 g voita

Sekoita voi ja jauhot keskenään nopeasti ja painele taikina piirakkavuokaan. Esipaista 10 min 200°C uunissa.

Täyte:

  • 400 g jauhelihaa
  • paprikajauhetta
  • mustapippuria
  • suolaa
  • 1 pss herne-maissi-paprikaa

Munamaito:

  • 3 pientä kananmunaa tai 2 isoa
  • 2 dl kermaa
  • 0,5 prk valkosipuli-ruohosipuli tuorejuustoa
  • mustapippuria, yrttimausteita
  • Emmental-raastetta

Paista jauheliha voissa ja levitä esipaistetun piirakkapohjan päälle. Levitä sen jälkeen herne-maissi-paprika jauhelihakerroksen päälle. Sekoita munamaidon aineet – kananmunat, kerma, tuorejuusto ja mausteet – ja kaada piiraan päälle.

Ripottele päälle juustoraastetta ja paista 200°C:ssa kypsäksi.

Tähän voisi hyvin lisätä täytteeseen valkosipulia ja tavallista sipulia, mutta meillä alkoi volyymit nousemaan yleisössä jauhelihan paiston kohdalla sen verran, että päätin jättää ne ensi kertaan ;)

Mainokset
  1. Ei kommentteja.
  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: