Etusivu > Jälkiruoka > Suklaamousse

Suklaamousse

Suklaamousse

Suklaamousse

Eilen tein, kuten blogi kertookin, Västerbottenspajta josta jäi jäljelle neljä munanvalkuaista. Päätin hyödyntää nämä ja valmistin sitten saman tien meille jälkkäriksi suklaamoussea. Tämä on suht vähähiilihydraattinen versio suklaamoussesta, mutta ei tätäkään herkkua kannata ihan mielin määrin mässäillä jos haluaa painonhallintaa harrastaa :)

n. 6 annosta

  • 125 g tummaa suklaata
  • ripaus steviaa (luontainen makeutusaine)
  • 2 munankeltuaista
  • 6 munanvalkuaista

Sulata suklaa vesihauteessa. Kun suklaa on sulaa, nosta kulho vesihauteesta ja lisää suklaan joukkoon stevia sekä keltuaiset yksitellen. Suklaamassasta tulee nopeasti paksumpaa. Vatkaa samaan aikaan yleiskoneessa (tai käsivatkaimella) munanvalkuaiset paksuksi valkoiseksi vaahdoksi. Sekoita valkuaisvaahtoa vähän kerrallaan suklaaseoksen joukkoon. Ensimmäiset nökäreet joutuu vaivaamaan sekaan voimakkaammin, viimeisen nökäreen saa jo ”nosteltua” sekaan. Vältä turhaa vatkaamista, ettei mousse menetä turhaan kuohkeuttaan.

Nostele suklaamousse valmiiksi tarjoiluastioihin, peitä ne kelmulla ja laita jääkaappiin. Voit koristella annokset raastetulla suklaalla ennen tarjoilua. Suklaaraastetta ei kannata laittaa jääkaappiin, sillä jääkaapin kosteus ei tee tavalliselle suklaalle hyvää.

Tämä on loistava jälkkäri tehtäväksi vaikka päivää ennen dinneriä niin saa ruoanvalmistustöitä jaettua useammalle päivälle.

Mainokset
  1. Ei kommentteja.
  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: