Etusivu > Jälkiruoka, Joulu, Juhlaan > Glögijuustokakku ja kirsikkaolut

Glögijuustokakku ja kirsikkaolut

Glögijuustokakku

Glögijuustokakku

Glögijuustokakku ja kirsikkaolut

Glögijuustokakku ja kirsikkaolut

Liefmans Cuvee-Brut kirsikkaolut

Liefmans Cuvee-Brut kirsikkaolut

Pala kakkua

Pala kakkua

Yksi tämän joulun uusista kokeiluista oli tämä minun äidin tekemä glögijuustokakku. Varsin hyvän makuinen tuttavuus jota varmasti tehdään toistekin. Ohje on julkaistu Etelä-Suomen Sanomissa 2.12.2010. Kakku tuli ohjeen mukaa nauttia kirsikkaoluen kera. Olut tarjoillaan shampanjalaseista. Ohjeen olutsuositus oli Liefmans Cuvee-Brut kirsikkaolut joka tulee hienon näköisessä paperiin käärityssä pullossa.

Pohja

  • 300g piparkakkuja
  • 75-100 g voita

Täyte

  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dl vispikermaa
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 muna
  • 1 tl piparkakkumaustetta (voisi ehkä laittaa aavistuksen enemmänkin)
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 dl sitruunamehua
  • 6 liivatelehteä

Kiille

  • 2 dl punaista, laimentamatonta glögitiivistettä (kannattaa valita hyvä ja maukas glögi!)
  • 4 liivatelehteä
  • tilkka vettä

Murskaa keksit. Sulata voi ja sekoita piparinmurut sen joukkoon. Painele seos kevyesti irtopohjavuokaan. Vuoan pohjalle kannattaa leikata leivinpaperista palanen.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kerma ja vatkaa vähän lisää.  Sekoita joukkoon tuorejuusto ja mauteet. Liota liivatelehtiä hetki vesitilkassa, purista niistä vesi pois ja sekoita kuumennettuun sitruunamehuun. Lisää seos taikinaan.

Kaada täyte piparipohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään. Anna kakun hyytyä kylmässä vähintään pari tuntia tai seuraavaan päivään. Valmista glögikiille eli liota ensin liivatelehtiä hetki vesitlkassa, purista niistä turha vesi pois ja lisää kuuman glögin sekaan. Kaada kakun päälle, kun seos on jäähtynyt.

Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti. Koristele esim. tähtianiksilla ja kanelitangoilla. Myös rouhittu valkosuklaa olisi nätti koriste kakun päälle.

Mainokset
  1. Ei kommentteja.
  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: