Etusivu > Alkuruoka, Jälkiruoka, Pääruoka > Chorizo-tomaattipastakastike, pasteijat ja kokosboll

Chorizo-tomaattipastakastike, pasteijat ja kokosboll

Pasteijat

Pasteijat

Viime viikonloppuna meidän pöydästä löytyi vähän sekalainen seurakunta eri ruokia. Samoin jääkaapista vähän erikoinen valikoima aineksia ja rippeitä. Päätimme hyödyntää jääkaapin antimia ja teinkin jauhelihan, lohen ja kanan jämistä meille alkupalaksi pasteijat. Pakkasesta löytyi muutama levy valmista lehtitaikinaa joten homma oli helppo ja nopea. Annoin lehtitaikinalevyjen sulaa rauhassa, puolitin ne ja kaulin paloja hieman isommiksi ja ohuemmiksi. Sitten tungin pasteijoiden väliin niin paljon lihaa kuin uskalsin, käärin ne kiinni ja voitelin kananmunalla päältä. (Lohipaisteijoihin lisäsin lihan lisäksi tilliä.) Sitten vaan uuniin 200 asteeseen kunnes olivat kypsiä. Hyvää tuli!

Näitä pasteijoiden täytteitähän olisi voinut höystää vaikka miten, mutta tällä kertaa valitsin helpomman vaihtoehdon ja tein meille kunnon lihaisat versiot. Erityisesti lohipasteija maistui todella hyvältä!

Chorizo-tomaattipastakastike

Chorizo-tomaattipastakastike

Kalle tehtaili pääruoaksi pastan seuraksi chorizo-tomaattipastakastiketta Reinin Lihasta haetuista chorizo-makkaroista. Yksinkertaista ja hyvää.

Chorizo-tomaattipastakastike kahdelle

  • 4 chorizo-makkaraa
  • 1 tuubi tomaattipyrettä
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • n. 3 dl vettä
  • rosmariinia
  • tuoretta persiljaa
  • kuivattua paprikaa
  • mustapippuria

Leikkaa makkarat paloiksi ja paista pannulla. Paistamiseen ei tarvittu erikseen rasvaa, sillä makkara on itsessään melko rasvaista. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuleita hetki. Lisää joukkoon tomaattipyree ja vesi. Anna hautua rauhassa samalla kun alat keittämään pastaa. Mausta ja maistele :) Voit myös käyttää oman maun mukaan muitakin yrttejä.

Espresso ja kokosboll

Espresso ja kokosboll

Jälkkäriksi keitin meille espressot ja niiden kanssa nautittiin puolikkaat kookospallot, sillä yksi kokonainen pallo on nyrkin kokoinen. KahVilla Korkeavuorenkadulla myy näitä ihania herkkuja jotka tuodaan suoraan Ruotsista nimimerkillä Kokosbollar. Mums!

Lapsena näitä herkkuja tuli tehtyä itsekin. Pitänee vaikka jouluksi kokeilla vieläkö nuo onnistuisi kotikeittiössä.

Advertisements
  1. Ei kommentteja.
  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: