Etusivu > Matala GI, Pääruoka > Kurpitsaa

Kurpitsaa

Neljännes kurpitsaa ja raikas salaatti

Neljännes kurpitsaa ja raikas salaatti

Taisi olla viime viikonloppu kun Kallen kanssa löysimme Herkusta kurpitsaa. Mielessä oli myös pyörinyt viimeisimmän Glorian Ruoka & Viini -lehden (7/2011) kurpitsaohjeet joten päätimme ottaa kurpitsan kokeiluun. Omat kokemukseni kurpitsan (siis muun kuin kesäkurpitsan) käytöstä rajoittuvat kurpitsapiirakkaan eli Pumpkin Piehin joten oli ihan hauskaa välillä tehdä itselle vähän harvinaisemmasta aineksesta ruokaa.

Jauhelihatäytteiset uunikurpitsat

  • 4 pientä tai 2 keskikokoista kurpitsaa (n. 1,5 kg, esim. butternut squash, one ball tai eight ball) (me löysimme aika ison butternut squashin joten päätimme pärjätä sillä)
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria myllystä
  • 1 annos jauhelihatäytettä

Laita uuni lämpiämään 200 °C:een. Huuhtele kurpitsat. Jos käytät 4 pientä kurpitsaa, leikkaa niistä ”lakit” pois. Jos käytät 2 keskikokoista, halkaise ne puoliksi. Koverra siemenet pois. Koverra myös malto ja leikkaa se kuutioiksi täytettä varten. Valele öljyä ja viinietikkaaleikkauspinnoille. Mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä kurpitsat uunissa pehmeiksi, 15-35 min.

Valmista täyte ja lusikoi se kurpitsojen koloihin. Laita kurpitsat hetkeksi uuniin, niin että juusto sulaa ja saa väriä. Tarjoa heti.

Jauhelihatäyte

  • 4 valkosipulinkynttä
  • 4 salottisipulia
  • koverrettujen kurpitsojen malto
  • 2 makeahkoa suippopaprikaa
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 400 g jauhelihaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 dl lihalientä
  • 1 dl punaviiniä
  • 2 tl sokeria
  • 1 tl mustapippuria myllystä
  • n. 1 tl chilijauhetta
  • (suolaa)
  • 1 dl lehtipersiljaa
  • 2 dl parmesaanilastuja

Kuori ja hienonna sipulit. Kuutioi paprika. Kuullota sipulia ja kurpitsaa paistinpannussa öljyssä muutama minuutti. Lisää jauheliha ja paista se kypsäksi. Lisää tomaattipyree ja paprika. Paista käännellen muutama minuutti. Lisää lihaliemi, punaviini, sokeri, pippuri, chili ja tarvittaessa suolaa. Anna hautua miedohkolla lämmöllä n. 10 min. Hienonna persilja ja lisää se ja parmesaani jauhelihan joukkoon.

Puolikas kurpitsa

Puolikas kurpitsa

Mainokset
  1. Ei kommentteja.
  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: