Etusivu > Jälkiruoka > Pumpkin pie

Pumpkin pie

Pumpkin pie

Pumpkin pie

Pala piirakkaa

Pala piirakkaa

Tämä Pumpkin pie syntyi kerran aiemmin testatulla ohjeella ja edelleen oli maukasta. Tällä ohjeella Pumpkin Piesta tulee ihanan pehmeä koostumukseltaa ja pohja tarjoaa kivaa, vähän tuhdimpaa kontrastia. Aprikoosihillo pohjan ja täytteen välissä ei kai ole ihan perinteinen osa, mutta minusta se antaa piirakalle loistavan, pirteän lisän. Julkaisin tämän ohjeen jo reilu viikko sitten brunssimenun ohessa, mutta löydettävyyden vuoksi otin ohjeen nyt vielä ylimääräisine kuvineen erilleen.

Pohja:

1/2 dl appelsiinimehua
1 muna
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
200 g voita

1. Sekoita appelsiinimehu, muna, sokeri, suola pienessä kulhossa.
2. Sekoita vehnäjauhot ja valniljasokeri suuressa kulhossa. Paloittele voi ja hakkaa veitsellä jauhojen sekaan. Itse sekoitin käsin, toimi ihan hyvin sekin :)
3. Lisää appelsiinimehuseos ja sekoita haarukalla notkeaksi. Peitä taikina tuorekelmulla ja pidä kylmässä vähintään 4h.

Täyte:

1 dl sokeria
1/2 dl fariinisokeria
2 rkl maizenaa
2 tl kanelia
3/4 tl jauhettua inkivääriä
1/4 tl suolaa
450 g kurpitsaa
1,5 dl kermaa
1 dl kermaviiliä
3 munaa
1/2 dl aprikoosihilloa

Jos teet kurpitsasoseen itse:

1. Kuumenna uuni 175 asteiseksi
2. Halkaise hedelmä neljään lohkoon ja poista siemenet. Huom! Voit kerätä siemenet talteen ja paahtaa pannulla, toimivat hyvin esim. salaatin lisukkeena. Hauduta malto pehmeäksi ja meheväksi uunissa. Irrota malto kuorista ja soseuta tehosekoittimessa.

Täytteen valmistus:
3. Sekoita sokeri, fariinisokeri, maizena, kaneli, inkivääri ja suola keskenään.
4. Sekoita kurpitsasose, kerma, kermaviili ja vatkatut munat keskenään. Lisää joukkoon kuiva-ainesseos.
5. Levitä aprikoosihillo paikuoren päälle vuokaan ja kaada täyte päälle vuokaan.
6. Paista uunissa tunnin verran eli kunnes täyte on kiinteytynyt.
7. Jäähdytä pai ritilällä. Peitä ja jäähdytä aivan kylmäksi.


 

Mainokset
  1. Marianne Luukkonen
    25/10/2011 18:03

    Ohje varmaankin ihan ok – jos jättää aprikoosihillon pois : ) Tulis niinkö perinteisempi?

    • 25/10/2011 18:17

      En oikein ole varma mikä on ihan perinteinen versio, ymmärtääkseni kuitenkin perinteisessä ei tuota hilloa ole tosiaan. Minusta ohut kerros aprikoosihilloa pohjalla antaa vähän ryhtiä ja raikkautta makuun. Varmaan paras tapa testata on tehdä yksi hillolla ja yksi ilman ja päättää maistellen ;)

  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: