Etusivu > brunssi > Sunnuntain brunssi

Sunnuntain brunssi

Brunssin satoa

Brunssin satoa

Tänään järjestettiin ystävien kanssa puoliperinteinen sunnuntaibrunssi. On kyllä ihan parhaita hetkiä elämässä kun saa istua pöytään hyvien ystävien seurassa ja herkutella hyvällä ruualla kaikessa rauhassa. Herkut kannetaan pöytään talkoovoimin jolloin järjestäminen on helppoa eikä kaikki ruuat jää yhden vastuulle. Oikein toimiva konsepti.

Tänään tarjolla oli:

  • Kana-sienipiirakkaa (tähän jäi himo edellisestä kerrasta joten pakko oli tehdä uusi satsi!)
  • Salaattia
  • Vastapuristettua appelsiinimehua
  • Valkosuklaafondue + päärynää, omenaa ja hunajamelonia
  • Pumpkin pie
  • Karkkia + suklaata
Kana-sienipiiras

Kana-sienipiiras

Tein kana-sienipiiraan pienin muutoksin alkuperäiseen ohjeeseen. On se vaan hyvää :)

Kana-sienipiiras:

  • 150 g voita
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 dl grahamjauhoja
  • 2 rkl kylmää vettä

Täyte:

  • 1 grillatun broilerin lihat
  • 250 g suppilovahveroita pilkottuna
  • 100 g siitakesieniä pilkottuna
  • 1 paprika, kuutioina
  • 2 kevätsipulia, viipaleina
  • 2 rkl voita paistamiseen
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl kanalientä
  • 1 rkl currya
  • 2 dl juustoraastetta (Emmental)
  • 1 kananmuna penslaukseen
  • suolaa ja pippuria

Kuumenna uuni 250 asteeseen. Nypi voi ja jauhot murutaikinaksi, lisää vesi, työstä notkeaksi ja laita jääkaappiin 1 tunniksi.

Kaulitse taikina, vuoraa sillä piirasvuoka. Säästä taikinaa kanneksi. Pistele pohja, laita kylmään.

Ruskista sieniä kunnes ne saavat väriä. Puuteroi päälle jauhot ja curry, lisää kanaliemi. Lisää paprika ja sipuli, keitä hiljalleen 5 minuuttia.

Kääntele mukaan kanat ja juusto. Kaada muhennos piirasvuokaan.

Kaulitse kansi ja suikaleita ja peitä vuoka niillä. Penslaa kansi munalla. Paista uunin keskitasolla 20-30 minuuttia. Itse leikkelin sellaisella lehden mallisella taikinaleikkurilla lehtiä piiraan pintaan, ne korostivat jotenkin syksyistä vaikutelmaa.

Pumpkin pie

Pumpkin pie

Pumpkin pie syntyi kerran aiemmin testatulla ohjeella ja edelleen oli maukasta. Eikös nyt ala taas Halloween olemaan käsillä? Tästä ohjeesta lähti aikanaa koko tämä minun ruokablogikin liikkeelle. Historian lehtien havinaa..

Pohja:

1/2 dl appelsiinimehua
1 muna
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
200 g voita

1. Sekoita appelsiinimehu, muna, sokeri, suola pienessä kulhossa.
2. Sekoita vehnäjauhot ja valniljasokeri suuressa kulhossa. Paloittele voi ja hakkaa veitsellä jauhojen sekaan. Itse sekoitin käsin, toimi ihan hyvin sekin :)
3. Lisää appelsiinimehuseos ja sekoita haarukalla notkeaksi. Peitä taikina tuorekelmulla ja pidä kylmässä vähintään 4h.

Täyte:

1 dl sokeria
1/2 dl fariinisokeria
2 rkl maizenaa
2 tl kanelia
3/4 tl jauhettua inkivääriä
1/4 tl suolaa
450 g kurpitsaa
1,5 dl kermaa
1 dl kermaviiliä
3 munaa
1/2 dl aprikoosihilloa

Jos teet kurpitsasoseen itse:

1. Kuumenna uuni 175 asteiseksi
2. Halkaise hedelmä neljään lohkoon ja poista siemenet. Huom! Voit kerätä siemenet talteen ja paahtaa pannulla, toimivat hyvin esim. salaatin lisukkeena. Hauduta malto pehmeäksi ja meheväksi uunissa. Irrota malto kuorista ja soseuta tehosekoittimessa.

Täytteen valmistus:
3. Sekoita sokeri, fariinisokeri, maizena, kaneli, inkivääri ja suola keskenään.
4. Sekoita kurpitsasose, kerma, kermaviili ja vatkatut munat keskenään. Lisää joukkoon kuiva-ainesseos.
5. Levitä aprikoosihillo paikuoren päälle vuokaan ja kaada täyte päälle vuokaan.
6. Paista uunissa tunnin verran eli kunnes täyte on kiinteytynyt.
7. Jäähdytä pai ritilällä. Peitä ja jäähdytä aivan kylmäksi.

Valkosuklaafondue tehtiin niin yksinkertaisesti, että suklaafondue-astiassa lämmitettiin valkosuklaata ja siihen sitten dippailtiin hedelmiä. Suklaafondueen löytyy tietysti tsiljoona eri ohjetta, mutta joskus on ihana tehdä juttuja helposti ja nopeasti.

Jääkaapissa odotti vielä hätävarana yksi unelmatorttu siltä varalta, että pumpkin pie ei olisi onnistunut. Nyt kääretorttua ei tarvittu joten heitän sen pakkaseen odottamaan tulevia kahvitteluhetkiä. Tämä on minusta unelmatortun parhaita puolia – sen maku ei pakastamisesta kärsi mitenkään ja sen voi pakastaa sopivan pitkinä tai lyhyinä pätkinä, että kahvihetkiin voi sulattaa aina juuri sopivan määrän.

Appelsiinimehu puristettiin yleiskoneen appelsiinimehunpuristuslisäosan avulla ja hetkessä, n. 8 appelsiinia myöhemmin meillä oli litra todellista tuoremehua. Oli vähintäänkin vaivan arvoista!

Advertisements
  1. 16/10/2011 22:17

    Ai,että.. olisi kyllä tuollainen brunssi maistunut minullekin. Olen suuri sunnuntai brunssien ystävä ja viime aikoina on jäänyt brunssit hiukan liiankin vähiin kertoihin.

    • 16/10/2011 22:48

      Sunnuntai- ja muutkin brunssit ovat kyllä loistavaa ravintoa niin keholle kuin mielelle :)

  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: