Etusivu > Pääruoka > Vuohenjuustolasagne

Vuohenjuustolasagne

Vuohenjuustolasagne © Hanna Stolt

Vuohenjuustolasagne

Tänään illalla arvottiin mitä tehtäisiin päivälliseksi. Pää oli jumissa ja turvauduin vanhaan tuttuun tekniikkaan, eli pöydällä lojuvien ruokalehtien ja -lehtisten selailuun. Yhteishyvä-lehden ruokaliitteestä (10.11) löytyikin sitten vuohenjuustolasagnen ohje ja päätimme testata sitä. Tämä oli mukavan yksinkertainen ohje – juustokastikkeen kohdalla pääsi vähän oikaisemaan kun sitä ei tarvinnut keitellä sen kummemmin. Vuohenjuusto antoi lasagnelle todella hyvän ja kuitenkin riittävän miedon säväyksen. Lasagnesta tuli todella herkullista ja niin pienellä vaivalla!

Tässä alla olevassa ohjeessa ovat omat pikku muokkauksemme mukana.

Vuohenjuustolasagne

6 annosta

  • 9 lasagnelevyä

Tuoretomaattikastike

  • 500 g luomu tomaatteja
  • 2 rkl tomaattisosetta (Pirkan tomaattipyreessä, jota myydään tuubissa, ei ole mitään ylimääräistä)
  • 1 rkl vettä
  • 2 rkl intiaanisokeria (tai fariinisokeria)
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
  • ripaus kuivattua basilikaa ja nokkosta
Jauhelihaseos
  • 400 g luomu naudan paistinjauhelihaa
  • 1 tl suolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria
  • ripaus cayennepippuria
  • ripaus luomu paprikajauhetta
  • ripaus luomu chilijauhetta
  • n. 1 tl provencale-mausteseosta
Vuohenjuustokastike
  • 1 prk (150 g) pehmeää vuohenjuustoa
  • 4 dl vispikermaa
Lisäksi
  • 200 g juustoraastetta
  • jauhelihan paistamiseen ja vuoan voiteluun voita

Valmista tomaattikastike. Pese ja kuutioi tomaatit. Kuumenna kasarissa tomaattisose, vesi ja intiaanisokeri, kunnes sokeri liukenee. Sekoita tomaatit joukkoon ja mausta. Jätä kastike matalalle lämmölle tekeytymään sillä aikaa kun jatkat muiden osien valmistuksen kanssa.

Kypsennä ja mausta jauheliha pannulla.

Sekoita juustokastikkeen ainekset keskenään.

Kokoa lasagne voideltuun suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan. Kaada pohjalle tomaattikastiketta ja nosta päälle n. 3 lasagnelevyä. Levitä päälle kerros jauhelihaa, tomaattikastiketta, juustokastiketta ja -raastetta. Toista sama 3 kertaa niin, että pinnalle tulee juustokastiketta ja -raastetta. Voit koristella parilla tomaatin siivulla jos haluat.

Kypsennä 175 °C uunissa n. 50 min. Nosta lasagne uunista ja peitä foliolla. Anna vetäytyä n. 15 min.

Vuohenjuustolasagne

Vuohenjuustolasagne

Advertisements
  1. 02/10/2011 23:40

    Hey – tämä oli minullakin seuraavana kokeiluvuorossa. Ihana kuulla että oli onnistunut resepti. Pitää kokeilla tulevalla viikolla.

  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: