Etusivu > LCHF, Matala GI, Pääruoka > Atkins-kana ja kukkakaalimousse

Atkins-kana ja kukkakaalimousse

Atkins-kana ja kukkakaalimousse

Atkins-kana ja kukkakaalimousse

Viime sunnuntain helppo päivällinen oli ”Atkins-kana” ja kukkakaalimousse. Kanan nimi on siksi ”Atkins-kana”, että ohje on alunperin jostakin Atkins-kirjasta, mutta tarkkaa tietoa ei ole, että mistä niistä.

  • Maustamattomia kananrintafileitä niin monta kuin on ruokailijoita
  • chilijauhetta
  • herpamarea
  • aurinkokuivattuja tomaatteja
  • cayennepippuria
  • kermaa
  • voita paistamiseen

Mitään tarkkoja mittoja tähän ei valitettavasti ole antaa, mutta ohje on helppo soveltaa. Ota kananrintafileet paketista. Ripottele niiden päälle chilijauhetta sekä herpamarea (tai suolaa). Paista fileet pannulla voissa kunnes ne ovat kypsiä. Lisää sekaan kermaa sopivasti (niin että sitä on riittävästi kastikkeeksi) sekä aurinkokuivattuja tomaatteja suikaleina/paloina. Mausta ripauksella cayennepippuria ja tarvittaessa herpamarella.

Kukkakaalimoussen ohjeen löydät esim. tästä vanhemmasta postauksesta. Tässä vielä kertauksen vuoksi:

  • 2 kukkakaalia
  • vispikermaa (loraus)
  • nokare voita
  • muskottipähkinää
  • suolaa
  • mustapippuria

Keitä tai höyrytä kukkakaalit kypsiksi. Kaada vesi pois kattilasta ja survo kukkakaalit sauvasekoittimella tasaiseksi mousseksi. Lisää joukkoon kermaa kunnes koostumus on sopiva. Lisää joukkoon nokare voita sekä mausteet ja sekoita hyvin.

Advertisements
  1. Ei kommentteja.
  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: