Etusivu > Matala GI, Pääruoka > Pinjansiemenpihvit, fetakastike ja uunikasvikset

Pinjansiemenpihvit, fetakastike ja uunikasvikset

Pinjansiemenpihvit, fetakastike, uunivihannekset ja porkkanaraaste

Pinjansiemenpihvit, fetakastike, uunivihannekset ja porkkanaraaste

Toinen kattaus

Toinen kattaus

Olen kärvistellyt flunssaisena kotona joten tänään piti tehdä jotain helppoa ja hyvää ruokaa. Löysin vanhan lempparin arkistojen kätköistä ja tein pitkästä aikaa pinjansiemenpihvejä, fetakastiketta ja uunivihanneksia. Lisäksi vähän porkkanaraastetta. Tämä on kyllä tosi hyvää ja näistä voi tehdä pihvejä tai lihapullia ihan fiiliksen mukaan. Alkuperäinen ohje on kirjasta 100 helppoa ja hyvää GI-ruokaa (Ola Lauritzson & Ulrika Davidsson, WSOY).

Pihvit

  • 600g jauhelihaa (luomu)
  • 0,5 dl kermaa
  • 1 kananmuna
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 0,5 ruukkua tuoretta basilikaa
  • 5 aurinkokuivattua tomaattia öljyssä
  • 50g pinjansiemeniä

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita jauheliha, kerma, kananmuna, suola ja pippuri kulhossa. Hienonna valkosipuli, basilika ja aurinkokuivatut tomaatit ja sekoita jauhelihaseokseen. Lisää pinjansiemenet ja muotoile seoksesta 8 pihviä. Asettele pihvit voideltuun uunivuokaan tai pellille.

Fetakreemi

  • 200g fetajuustoa
  • 1 prk Crème Fraichea (2 dl)
  • 0,5 ruukkua basilikaa
  • 4 aurinkokuivattua tomaattia öljyssä
  • suolaa
  • mustapippuria

Murusta feta crème fraichen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Hienonna tomaatit ja basilika ja sekoita fetakreemiin. Mausta suolalla ja pippurilla. Huomaa, että feta itsessään on jo aika suolaista joten et välttämättä tarvitse paljoa suolaa.

Uunivihannekset

  • 2 pientä kesäkurpitsaa
  • 2 pientä keltaista paprikaa
  • 1 iso punainen paprika
  • 1 punasipuli
  • oliiviöljyä
  • rosmariinia (reilusti)
  • timjamia (ripaus)
Pilko ja viipaloi kasvikset ja laita ne voideltuun tai öljyttyyn vuokaan. Ripottele päälle rosmariinia ja timjamia. Pirskottele päälle oliiviöljyä ja sekoita niin, että mausteet ja öljy sekoittuvat tasaisesti kasvisten päälle. Paista uunissa n. 20 min. Jos paistat kasvikset samaan aikaan pihvien kanssa, vaihda peltien paikkaa puolivälissä.
Mainokset
  1. Ei kommentteja.
  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: