Etusivu > LCHF, Matala GI, Pääruoka > Halstrattua nieriää

Halstrattua nieriää

Halstrattua nieriää ja muita herkkuja

Halstrattua nieriää ja muita herkkuja

Viime lauantain dinneri oli siis halstrattua nieriää ja vähän kaikkea muuta herkkua. Teimme nieriän lisukkeeksi parsakaalimoussea (ohjeen voi bongata vaikka edellisestä postauksesta), grillattua paprikaa, tuoreita kirsikkatomaatteja ja sitruunalla maustettua quinoaa.

Tämä ateria oli kokonaisuudessaan ihan täydellisen helppo valmistaa.. Vai johtuiko se siitä, että jätin halstrauksen grillimestarille? ;)

Sitruunalla maustettua quinoa syntyy helposti puristamalla keitinveteen yhden sitruunan mehu.

Nieriän ohje puolestaan tulee tässä:

(noin 3-4:lle, riippuu miten kova nälkä)

  • 1 nieriä kokonaisena
  • reilusti merisuolaa
  • reilusti rosépippuria
  • reilusti voita

Sekoita reilusti voita, rosépippuria ja merisuolaa keskenään. Käytin itse tähän yhteen nieriään vähintään 50 g voita, ellen lähemmäs 100 g. Noin 3/4 maustepussillista rosépippuria ja reippaasti merisuolaa. Sekoitin voiseoksen tasaiseksi ja levittelin nieriän vatsassa olevasta viillosta kalan väliin ja painelin kalan mahdollisimman tiiviisti takaisin kiinni.

Halstrauksessa tärkeä kikka on kuulemma kääntää kala aina selän kautta niin, ettei voiseos pääse valumaan ulos. Toinen kikka on yrittää säilyttää kalan nahka ehjänä niin pitkään kuin mahdollista, näin se säilyy mehevänä tarjoiluun saakka.

Maustevoi tekee kalasta uskomattoman maukasta ja pehmeää.

Grillaus meillä hoidetaan minun vaarin rakentamalla pihagrillillä, mikä on toiminut erinomaisesti vuodesta toiseen. Yksinkertainen voi olla myös äärimmäisen toimivaa.

Pihagrilli

Pihagrilli

Kala valmiina grilliin

Kala valmiina grilliin

Ja ulos grillistä..

Ja ulos grillistä..

 

Mainokset
  1. Heltsu
    30/08/2011 20:27

    Voi jessus. Erehdyin lukemaan tämän pumpin jälkeen nälkäisenä.. Nams! Näyttää todella hyvältä!

    Kiitos muuten blogistasi – sitä on todella ilo lukea, ja monet reseptit olen täältä bonganut, kokeillut ja hyväksi havainnut. Kiitos!!

    • 30/08/2011 20:33

      :) kiitos kommentista!
      Ihanaa kuulla, että blogista ja ohjeista on iloa muillekin :) Toivottavasti kaapista löytyi jotain hyvää treenin päätteeksi!

  2. 31/08/2011 06:28

    Näyttää ja kuulostaa herkulliselta!

  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: