Etusivu > LCHF, Matala GI, Pääruoka > Lampaan niskaa punaviinikastikkeessa

Lampaan niskaa punaviinikastikkeessa

Perjantain keisari

Perjantain keisari

Olen ollut viikonlopun sukuloimassa vähäsen. Perjantaina kotiin tullessa odotti ihana caesar-salaatti. Käytämme molemmat äitini kanssa samaa caesar-salaatinkastikeohjetta joka on vaan niin hyvää. Krutonkien sijasta lisäämme salaatin päälle pähkinöitä ja itse lisään vielä lusikallisen tai pari hampunsiemeniä. Ihan mielettömän hyvää! Caesar-salaatinohje löytyy kokonaisuudessaan aikaisemmasta postauksestani.

Lauantaina teimme porukalla halstrattua nieriää, siitä teen vielä erillisen postauksen tässä ihan lähihetkinä. Sunnuntaina vuorossa oli tosiaan lampaan niskaa punaviinikastikkeessa.

Alkuperäinen ohje lampaan miekalla kastikkeineen löytyi maku.fi -sivustolta ja muokkasimme sitä aavistuksen. Alkuperäisestä ohjeesta näytti myös ainesosaluettelosta puuttuvan sipuli joten lisäsimme sitä fiiliksen mukaan.

Lampaan niskaa, uunijuureksia ja parsakaalimoussea

Lampaan niskaa, uunijuureksia ja parsakaalimoussea

Lampaan niskaa punaviinikastikkeessa

4 annosta

  • 5 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 dl punaviiniä
  • 8 dl lihalientä
  • 1 rkl mustapippuria (kokonaisia)
  • 1 kpl laakerinlehteä
  • 1 kpl kanelitankoa
  • 800 g naudan lapaa tai etuselkää (tai karitsan niskaa)
  • 1/2 rkl suolaa
  • 1/2 dl tuoretta minttua (hienonnettuna)
  • 4 rkl tummaa kastikesuurustetta
  • 1-2 sipulia

Kuori ja hienonna sipulit. Kuori valkosipulit. Kuullota sipulisilppua ja valkosipulinkynsiä öljyssä padassa. Lisää joukkoon punaviini ja lihaliemi.

Lisää joukkoon pippurit, laakerinlehti ja kanelitanko.

Ruskista lihat kevyesti pannulla ja mausta ne suolalla. Nosta liemeen hautumaan.

Hauduta lihoja 175-asteisessa uunissa tai hellalla miedolla lämmöllä 2 1/2–3 tuntia.

Lisää loppuvaiheessa pataan minttu. (Lisäsimme kuivatun mintun pataan jo alkuvaiheessa kun kaupasta ei löytynyt tuoretta).

Poista lihat varovasti padasta ja siivilöi liemi.

Suurusta liemi ja tarkista maku. Tarjoile suurustettu liemi kastikkeena lihan ja esimerkiksi ruusukaali-papupaistoksen kanssa.

Lisäsimme liemeen suurustusvaiheessa lorauksen punaviiniä ja suosittelen samaa toimenpidettä muillekin. Maku oli loistava ja liha mureaa!

Sama annos, vähän eri kulmasta :)

Sama annos, vähän eri kulmasta :)

Parsakaalimousse

  • 1 iso parsakaali
  • loraus kermaa
  • nokare voita
  • (suolaa)

Keitä tai höyrytä parsakaali kypsäksi. Kaada vesi pois. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää joukkoon reilu nokare voita ja kermaa kunnes koostumus on sopiva. Nauti :) Tähän voi lisätä ripauksen suolaa, mutta mielestäni mousse ei yleensä kaipaa suolaa.

Uunijuurekset

  • punajuurta
  • juuriselleriä
  • porkkanaa
  • lanttua
  • oliiviöljyä
  • yrttisuolaa

Pilko juurekset sopiviksi paloiksi ja levitä voidellulle pellille tai voideltuun vuokaan. Roiski päälle ruokaöljyä ja ripottele hieman yrttisuolaa (tai esim. tavallista suolaa ja yrttejä) ja sekoita. Äitini paistaa punajuuret erillisessä vuoassa, mikä on loistava keksintö. Näin juurespaistoksesta ei tule kauttaaltaan pinkkiä. Juurekset sekoitetaan keskenään juuri ennen tarjoilua. Paista parissa sadassa asteessa kunnes juurekset ovat kypsiä.

Tämä on hyvä matalan GI:n ruoka. Tiukan LCHF:n noudattajat voivat skippaa uunijuurekset tai korvata ne uunivihannespaistoksella.

Loistava viinivalinta lampaan kera: Ripasso Valpolicella

Loistava viinivalinta lampaan kera: Ripassa Valpolicella

Mainokset
  1. Ei kommentteja.
  1. 15/01/2012 20:03

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: