Etusivu > LCHF, Matala GI, Pääruoka > LCHF-lasagne

LCHF-lasagne

LCHF-lasagne

LCHF-lasagne

Tänään teki mieli lasagnea, mutta ilman pastaa. Päätin siis soveltaa oman LCHF-lasagnereseptini. Olin ihan naurettavan tyytyväinen lopputulokseen, mausta tuli ”pehmeän täyteläinen” (vähän niinkuin jossain mainoksessa) ja tällä kertaa leikkaamisen sijasta juustohöylällä siivuttu kesäkurpitsa oli juuri sopivan paksuista. Ohje voi näyttää pitkältä, mutta oli helppotekoinen.

Tomaatti-jauhelihakastike:

  • n. 560 g Hereford-jauhelihaa (Eat&Joysta)
  • 500 g paseerattua tomaattia (Pirkka, yllättäen tämä oli kaupan ainoa merkki jossa ei ollut lisäaineita)
  • 2 pienehköä sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • tuoretta timjamia
  • paprikajauhetta
  • chilijauhetta
  • mustapippuria
  • suolaa
  • voita paistamiseen

Valkokastike:

  • 2 dl crème fraîchea
  • 2 dl kermaa
  • 2 dl juustoraastetta (esim. Allerums Grevé, musta)
  • valkopippuria
  • (suolaa)

”Lasagnelevyt”:

  • 1 reilun kokoinen kesäkurpitsa

Päälle:

  • 2 tomaattia
  • 2-3 dl juustoraastetta
Silppua sipuli ja hienonna valkosipuli. Paista jauheliha voissa kypsäksi ja lisää joukkoon sipulisilppu sekä hienonnettu valkosipuli. Paista vielä hetki kunnes sipuli pehmenee muttei ota väriä. Kaada joukkoon paseerattu tomaatti. Voit huuhtaista purkin 1-2 dl vettä ja kaataa koko sisällön pannulle. Mausta hienonnetulla timjamilla, chilijauheella, paprikajauheella, mustapippurilla ja suolalla. Anna putputella vielä muutama minuutti, kunnes kastike on hieman vetäytynyt ja se on sopivan paksua.

Valmista sitten valkokastike. Sekoita crème fraîche ja kerma sekä juustoraaste. Mausta valkopippurilla (ei kannata tehdä turhan pippurista) ja halutessasi suolalla.

Vuole esim. juustohöylällä kesäkurpitsasta ohuita siivuja. Ripottele niiden päälle hieman suolaa ja odottele hetki. Kesäkurpitsasta alkaa tihkumaan nestettä jonka voit kuivata talouspaperilla.

Lasagnen kokoaminen: aloita levittämällä voidellun vuoan pohjalle kerros jauhelihakastiketta. Levitä sitten kastikkeen päälle kesäkurpitsalevyjä, sitten valkokastiketta, sitten jauhelihakastiketta jne. Viimeiseen kerrokseen pitäisi tulla ohuelti valkokastiketta. Leikkaa päälle tomaatinsiivuja ja ripottele lopuksi paksulti juustoraastetta.

Paista 200°C:ssa n. 30 min, kunnes juustoraaste päällä on saanut kauniin kullankeltaisen sävyn.

Lasagnen kannattaa antaa vetäytyä hetki ennen tarjoilua jotta se pysyy paremmin kasassa :)
Advertisements
  1. Ei kommentteja.
  1. 20/08/2011 21:44

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: