Etusivu > LCHF, Matala GI, Pääruoka > Kanaa vuohenjuustolla, parmankinkkukääreessä

Kanaa vuohenjuustolla, parmankinkkukääreessä

Kanaa vuohenjuustolla ja parmankinkkukääreessä

Kanaa vuohenjuustolla ja parmankinkkukääreessä

Tuo kuva ei nyt tee tälle mielettömän herkulliselle ruualle oikeutta, mutta parempaakaan ei ole.. Nämä kananyytit ylittivät kaikki omat odotukseni ja maistuivat niiiin hyvältä. Kokonaisuus on pehmeänmakuinen ja parmankinkusta tulee kivan rapea kanan päällä paistettuna. Mielettömän hyvää vaikka itse kehunkin!

Kolmelle:

  • 3 kananrintafilettä
  • 0,5 prk vuohenjuustoa (sellaisessa pyramidin mallisessa rasiassa)
  • kuivattua rosmariinia
  • paprikajauhetta
  • mustapippuria
  • suolaa
  • aavistus kuivattua minttua
  • 1 pkt parmankinkkua
  • 1 iso parsakaali
  • 1 prk (200 g) crème fraîche (28%)
  • voita vuoan voiteluun

Leikkaa kananrintafileisiin pitkittäinen syvä viilto. Lusikoi reippaasti vuohenjuustoa viiltoon. Rouhi fileiden pintaan ihan vähän suolaa (voit myös jättää tämän pois, vuohenjuusto ja parmankinkku ovat melko suolaisia itsessään). Ripottele sitten paprikajauhetta ja kuivattua timjamia. Lopuksi ihan pikkiriikkisen kuivattua minttua päälle vielä. Kääri fileet parmankinkun siivujen sisään tiiviiksi paketiksi ja nosta voideltuun uunivuokaan.

Pese parsakaali ja leikkaa se nupuiksi. Nostele nuput kanan ympärille uunivuokaan. Lusikoi lopuksi crème fraîche parsakaalin päälle ja paista koko settiä 200°C:ssa kunnes kana on kypsää. Laitoin itse vuoan kylmään uuniin jonka laitoin lämpenemään 200°C:een ja annoin olla n. 45 min.. Jos uuni on valmiiksi lämmitetty, valmistuu ruokakin nopeammin ;)

Crème fraîche ei notkistunut kuumassa ihan niin kuin odotin. Jos ei halua, että se jää noin ”paakuiksi” parsakaalin päälle, voi sitä notkistaa hieman kermalla jolloin siitä tulee enemmän kastikemaista.

Tämä ruoka sopii erinomaisesti LCHF- ja GI-ruokavalioille.

Fileet valmiina käärittäväksi parmankinkkuun

Fileet valmiina käärittäväksi parmankinkkuun meidän hemaisevalla leikkuulaudalla..

Vielä crème fraîche ja sitten uuniin

Vielä crème fraîche ja sitten uuniin

Valmista!

Valmista!

Sama ruoka toimiston valaistuksessa

Sama ruoka toimiston valaistuksessa

Advertisements
  1. 17/08/2011 21:15

    Uuniruuat on kyllä kätsiä, kun samalla syssyllä saa pääkkärin ja lisut valmiiksi.

    Saltimbocca eli parmaan lättäisty ja salvialla maustettu vasikka tai miksei kana tai possukin on mun ikisuosikkia. Parmankinkku ja pekoni tekee melkein ruuasta kuin ruuasta superherkkua!

  1. 17/08/2011 21:03
  2. 18/08/2011 20:33
  3. 18/08/2011 20:43

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: