Etusivu > Jälkiruoka, LCHF, Matala GI, Pääruoka > Fenkoligratiini, lammaskebakot ja marjagino

Fenkoligratiini, lammaskebakot ja marjagino

Fenkoligratiini, lammaskebakot ja kreikkalainen salaatti

Fenkoligratiini, lammaskebakot ja kreikkalainen salaatti

Aiemmin tällä viikolla Kallen veli vaimoineen kävi meillä illastamassa. Tarjolla oli hieman eksoottisempi valikoima pääruokaa sekä sitten perinteisempiä makuja jälkkärinä. Fenkoligratiinin sekä lammaskebakoiden ohjeet löytyivät Ulrika Davidssonin kirjasta LCHF på mitt sätt (Bonnier Fakta). Pääruoan kanssa tarjoilimme kreikkalaista salaattia.

Fenkoligratiini

Fenkoligratiini

Fenkoligratiini

  • 3 fenkolia
  • 2 dl kermaa
  • 0,5 g sahramia (1 pss)
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 2 dl parmesania raasteena

Laita nyt jo puutikut veteen likoamaan kebakkoja varten ja laita uuni lämpenemään 200°C:een.

Pese ja leikkaa fenkolit ohuehkoiksi siivuiksi. Kiehauta kerma sahramin kanssa kattilassa. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon fenkoli ja sekoita hyvin.  Kaada seos voideltuun uuninkestävään vuokaan ja ripottele päälle parmesanraastetta. Paista uunin keskitasolla n. 20 min.

Lammaskebakot

Lammaskebakot

Lammaskebakot

  • 10-12 puutikkua
  • 500 g karitsanjauhelihaa (tai lammasta, molemmat käy)
  • 0,5 dl kermaa
  • 0,5 punasipulia tai 1 pieni
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 rkl oliiviöljyä

Kuori ja hienonna valkosipuli ja punasipuli. Sekoita jauhelihan joukkoon kerma, valkosipuli, sipuli, hienonnettu rosmariini sekä suola ja pippuri. Muotoile massasta pötköjä ja ujuta puutikku pötköihin pituussuunnassa.

Paista kebakkoja öljyttyllä pannulla ja ruskista ne kauttaaltaan. Asettele kebakot sitten voideltuun uunivuokaan ja paista uunissa 10 min.

Kreikkalainen salaatti

  • Salaattia (esim. jääsalaatti + rucola)
  • oliiveja
  • punasipulia
  • feta-juustoa
  • tomaattia
  • punaista paprikaa
  • kurkkua
  • mustapippuria
Tähän en ajatellut sen kummemmin ohjetta kirjoittaa. Aineksia lisätään oman maun mukaan kunnes salaattia on riittävästi ja ainesten suhteet toisiinsa sopivat :) Tarjoillaan esim. extra virgin oliiviöljyn kera.
Marjagino © Hanna Stolt

Marjagino

Marjagino

  • Vadelmia
  • Mustikoita (käytin tarhamustikoita)
  • Valkosuklaata

Annostele marjat jälkiruokakulhoihin. Raasta päälle valkosuklaata. Paahda suklaa päältä kevyesti pienellä kaasupolttimella. Meillä loppui kaasupolttimen kaasu sopivasti puoliväliin ensimmäistä annosta :) Tämä on tosi herkullinen ja helppo jälkkäri ja kuten kuvasta näkyy, siitä saa helposti kevyemmän version jättämällä valkosuklaan yksinkertaisesti pois. LCHF ja GI-ruokavalioita noudattaville sopiva lisä voisi olla suklaan sijaan kermavaahto vaniljajauheella maustettuna.

Advertisements
  1. Ei kommentteja.
  1. 31/07/2011 16:44

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: