Etusivu > Pääruoka > Kinkku-pastagratiini

Kinkku-pastagratiini

"Upea" annos kinkku-pastagratiinia

"Upea" annos kinkku-pastagratiinia

Tänään päätin tehdä jotain simppeliä mitä olisi helppo viedä töihinkin lounaaksi. Päädyin tekemään kinkku-pastagratiinia, inspiraatiota ohjeeseen hain Alltommat.se-sivustolta. Lopputulos oli ”hyvää perusmättöä” – mieto pastagratiini jota ihan mielellään popsii menemään, mutta joka ei nyt ihan erityiseen gurmee-mainintaan yllä. Sen verran peruskamaa. Tästä saisi myös työstettyä monta erilaista versiota, hieman riippuen siitä, mitä vihanneksia kaapista löytyy ja esim. kalaversio voisi myös toimia hyvin. Helppo, nopea ja hyvän makuinen ruoka.

Gratiini

  • 300 g spelttipastaa
  • 350 g savupalvikinkkua
  • 1 purjo
  • 1 kanaliemikuutio
  • 1 pss herne-maissi-paprikaa
  • oliiviöljyä

Munamaito

  • 2 dl luomukermaa
  • 3 luomu kananmunaa
  • 1 prk Viola maustamatonta tuorejuustoa
  • 3 dl Emmental juustoraastetta (tyhjensin tosiasiassa loputkin Emmental-raastepussista gratiinin päälle kun sitä olisi jäänyt niin vähän pussin pohjalle )
  • Suolaa
  • Mustapippuria

Keitä pasta ohjeen mukaan kypsäksi. Huuhtele ja leikkaa purjo ohuiksi siivuiksi. Paista purjorenkaita oliiviöljyssä ja murskaa joukkoon kanaliemikuutio. Pilko palvikinkku pieniksi kuutioiksi. Sekoita gratiinin ainekset keskenään ja kaada voideltuun uunivuokaan.

Sekoita munamaidon ainekset keskenään ja kaada seos gratiinin päälle.

Paista 225°C:ssa n. 20 min tai kunnes gratiini on kypsää.

 

 

Mainokset
Kategoriat:Pääruoka Avainsanat: , , , ,
  1. Ei kommentteja.
  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: