Etusivu > Pääruoka > Liha-makaronilaatikko

Liha-makaronilaatikko

Liha-makaronilaatikko ©Hanna Stolt

Liha-makaronilaatikko ©Hanna Stolt

Huomasin viime viikolla, että tästä minun blogistani puuttuu sellainen perusruoan ohje kuin liha-makaronilaatikko! Homma on helposti korjattavissa. Napsaisin kuvan viimeviikkoisesta lounaastani ja pyrin taltioimaan ohjeen tähän alle. Liha-makaronilaatikon tekeminen on ihan älyttömän helppoa ja siitä saa hyvän ruokaisan luonaan tai päivällisen muutamaksi päiväksi.

  • 400 g (luomu) jauhelihaa
  • pari tl oliiviöljyä paistamiseen
  • 1 iso sipuli / 2 salottisipulia
  • 3 (luomu) kananmunaa
  • 7 dl maitoa
  • chilijauhetta
  • valkopippuria
  • mustapippuria
  • suolaa
  • paprikajauhetta
  • pussillinen pennepastaa
  • pinnalle esim. emmentalraastetta
Tein tämän laatikon pennepastasta ja tykkäsin sen ulkonäöstä niin paljon, että taidan tehdä liha-makaronilaatikkoni pennesta jatkossakin. Keitä pasta al denteksi. Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha öljytilkassa. Lisää sipuli ja paista vielä hetki. Mausta chilijauheella, paprikajauheella, mustapippurilla, suolalla sekä valkopippurilla. Sekoita pasta paistetun lihan joukkoon tai päin vastoin – kumpi sattuu olemaan kätevämmässä astiassa sekoittamista varten. Kaada sekoitus voideltuun uunivuokaan. Sekoita kananmunat ja maito. Kaada seos vuokaan liha-makaroniseoksen päälle. Ripottele päälle juustoraastetta. Paista laatikkoa 200°C:ssa n. 1h uunin alatasolla.
Mainokset
Kategoriat:Pääruoka Avainsanat: , , , ,
  1. Ei kommentteja.
  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: