Etusivu > Alkuruoka, Keitot, Matala GI, Pääruoka > Nokkoskeitto ja kanafrikadellit

Nokkoskeitto ja kanafrikadellit

Nokkoskeitto ja kanafrikadellit

Nokkoskeitto ja kanafrikadellit

Taas löytyi hyvän kuuloinen ohje Allt om mat -sivustolta. Tällä kertaa nokkoskeitto ja sen seuraksi kanafrikadellit. Koskaan en ole kumpaakaan tehnyt joten olihan se jo aika kokeillakin. Kaapista löytyi sopivasti viime kesältä loput kuivatut nokkoset joten ne päätyivät kattilaan. Keitosta olisi varmasti tullut vielä raikkaamman vihreää jos olisi ollut tuoreita nokkosia käytettäväksi. Pitää kokeilla myöhemmin kesällä tuoreilla siis. Kanafrikadelleista tuli todella veikeän makuisia ja sopisivat hyvin esim. tapaksiksi tai pikkupurtavaksi jonnekin kinkereihin. Tämä koko setti oli todella hyvän makuinen ja tulemme varmasti tekemään tätä uudestaan – kivan kevyt ja sopivan täyttävä.

Kanafrikadellit

  • 350 g kanajauhelihaa (en löytänyt kaupasta joten käytin kalkkunaa)
  • 0,5 ruukkua thai basilikaa (en löytänyt joten käytin sitruunabasilikaa ja n. 0,5 tl jauhettua anista millä pääsi melko lähelle tuota thaibasilikan makua)
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sambal oelek -chilitahnaa (itse käytin 1,5 tl, tuli oikein sopivaa)
  • 1 kananmunan valkuainen (käytin koko munan)
  • 0,5 dl vispikermaa
  • 12 dl kanalientä (käytin tähän määrään vettä 2 kanaliemikuutiota)

Nokkoskeitto

  • 1,5 l nokkosia (tai 250 g kuivattua nokkosta veteen imeytettynä)
  • 1 pieni sipuli
  • 1 rkl voita
  • kanaliemi frikadellien keittämisestä
  • 1 dl vispikermaa (käytin 1,5 dl)
  • 0,5 tl fenkolia jauhettuna
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 mm mustapippuria jauhettuna

Valmistus

  1. Huuhtele ja kiehauta nokkoset. Hienonna ne sitten.
  2. Frikadellien valmistus: Hienonna thaibasilika. Sekoita kanajauhelihaan suola, sambal oelek sekä kananmunan valkuainen. Sekoita kerma joukkoon vähän kerrallaan. Sekoita joukkoon thaibasilika. Pyörittele lihaseoksesta pieniä pyöreitä pullia.
  3. Kuumenna kanaliemi kiehuvaksi. Anna frikadellien kiehua liemessä, n. 10 kpl kerrallaan, kunnes ne ovat kypsiä (n. 4 min). Nostele valmiit frikadellit reikäkauhalla ja pidä ne lämpimänä uunivuoassa folion alla 100°C:ssa uunissa. Huom! Älä kaada pois keitinlientä kun frikadellit on kaikki keitetty!
  4. Nokkoskeitto: Kuori ja leikkaa sipuli pieniksi paloiksi. Kuullota sipulia voissa n. 3 min. Siivilöi kanaliemi kattilaan ja lisää nokkoset sekä kerma.  Mausta fenkolilla, suolalla ja pippurilla. Keitä n. 5 min. Soseuta keitto seuvasekoittimella tasaiseksi.
  5. Tarjoile keitto frikadellien ja leivän kera.
Mainokset
  1. Ei kommentteja.
  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: