Etusivu > Jälkiruoka, Matala GI, Paleo > Kukonpoikaa ja mustikkapannacotta

Kukonpoikaa ja mustikkapannacotta

Paistettu kukonpoika

Paistettu kukonpoika

Tänään oli vuorossa Eat & Joysta hankittu kukonpoika sekä ne eiliset mustikkapannacotat jotka viimeksi jäivät syömättä. Kalle teki kukonpojalle hyvän marinadin jonka kanssa se yksinkertaisesti paistettiin kypsäksi. Ei sen kummempia temppuja tämän pääruoan kanssa.

Mustikkapannacotat ovat sitten taas toinen juttu. Luin eilen reseptiä väärin ja lisäsin mustikkaliemen pannacottaan liian varhaisessa vaiheessa. Virhe, jonka tulokset näimme vasta tänään. Kun muuten ihan onnistuneen näköinen pannacotta pullahti ulos muotistaan, paljastuikin sen päältä n. 1 cm paksuinen mustikkagelé. Tuo ei siis todellakaan ollut suunniteltu juttu, mutta ilmeisesti mustikkaliemessä ollut sitruuna aiheutti pienen reaktion kerman kanssa ja näin meille syntyi itsestään kaksikerroksisia pannacottia. Kannattaa siis lukea ohjeita tarkemmin jatkossa :) Myös pannacotan vaalean osan koostumus oli hieman ”jauhoinen”, todennäköisesti samasta mokasta johtuen. Onneksi ei kuitenkaan makua haitannut! Alla oleva ohje on alkuperäinen joten jos päätätte kokeilla tätä jälkkäriä, seuratkaa ohjetta ja järjestystä tarkkaan :)

Kukonpoika

(kahdelle, matala GI)

  • 1 kukonpoika
  • chiliöljyä
  • oliiviöljyä
  • pari kuivattua chiliä
  • rosmariinia
  • paprikajauhetta
  • soijaa
  • kuivattua salviaa
  • tuoretta korianteria
Koska ylläolevat marinadin ainekset ovat Kallen käsialaa, ei tarkkoja mittoja ole olemassa. Onneksi marinadia on vaikea saada menemään pieleen, joten näitä aineksia yhdistelemällä oman maun mukaan saa varmasti juuri sopivan soosin. Kukonpoikaa paistettiin sitten 225°C:ssa noin 1h 15 min.
Valmis ateria

Valmis ateria

Uunivihannekset

(Kahdelle, matala GI)
Kukonpojan kanssa söimme uunivihanneksia. Tämä on tosi simppeli ja maukas lisäke melkein ruualle kuin ruualle.
  • 2 luomuporkkanaa
  • 0,5 punainen paprika
  • n. 8 luomukirsikkatomaattia
  • 1,5 fenkolia
  • kuivattua basilikaa
  • kuivattua kirveliä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • rosmariinia
  • oliiviöljyä
Pilko vihanekset sopiviksi palasiksi. Sekoita joukkoon pari rkl oliiviöljyä sekä mausteet. Levitä uunivuokaan tasaisesti. Paista 200°C:ssa kunnes vihannekset ovat al dente. Tähän satsiin meni n. 15 min.
Mustikkapannacotta-annos

Mustikkapannacotta-annos

Mustikkapannacotta, vaniljamousse ja mustikkahillo

Tämän mustikkapannacottan ohjeen löysin viimeisimmästä Glorian Ruoka & Viini -lehdestä. Ohjeeseen liittyy muutamakin eri vaihe, mutta on kuitenkin kokonaisuudessaan helppo tehdä. Alkuperäiseen ohjeeseen kuului myös ruiscrumble, mutta jätin sen tällä kertaa pois keventääkseni jälkkäriä edes hitusen. Lopputulos oli raikas ja herkullinen yhdistelmä mustikkaa ja vanhan ajan vaniljaa. Tätä tulen kokeilemaan toistekin!

  • 2 liivatelehteä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1,5 dl kevytmaitoa
  • 3 rkl sokeria
  • 0,5 dl mustikkalientä (ks. mustikkahillon ohje)

Valmista mustikkahillo (ks. ohje).

Liota liivatteita runsaassa kylmässä vedessä. Mittaa kerma, maito ja sokeri kattilaan (tässä kohtaa tein itse virheen ja lisäsin joukkoon myös mustikkaliemen). Kiehauta seos ja nosta kattila liedeltä. Ota pieni tilkka kuumaa kerma-maitoa ja liuota kuivaksi puristetut liivatelehdet siihen. Anna jäähtyä hetki.

Kaada liivateseos ohuena nauhana kerma-maitoon. Lisää mustikkaliemi. Sekoita hyvin ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Valmista vaniljamousse (ks. ohje).

Jaa pannacotta 4 silikoniseen muffinivuokaan (meillä näitä tuli tuosta satsista kuusi!) ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään 3 tunniksi.

Sekoita kerma vaniljamousseen (ks. ohje).

Kasta pannacottamuottien pohja kuumassa vedessä, jotta ne irtoavat helposti. Kumoa pannacottat lautasille. Tarjoa mustikkahillon ja vaniljamoussen kanssa.

Vink vink! Mustikkahillo, pannacotat ja vaniljamoussen vaniljakastikeosa kannattaa kaikki tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä.

Mustikkahillo

  • 3 dl mustikoita
  • 3 rkl sokeria
  • 0,5 sitruunan mehu

Mittaa kaikki ainekset kattilaan, kiehauta ja anna hautua noin 3 min. Anna hillon jäähtyä. Siivilöi 0,5 dl mustikkalientä talteen pannacottaa varten.

Vaniljamousse

  • 0,5 dl kuohukermaa
  • 1 dl kevytmaitoa
  • 1 vaniljatanko
  • 3 kananmunan keltuaista
  • 3 rkl sokeria

Lisäksi

  • 1,5 dl kuohukermaa

Mittaa kerma ja maito kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet kerma-maidon joukkoon. Lisää myös tanko. Kiehauta seos ja nosta kattila liedeltä.

Vatkaa keltuaiset ja sokeri sähkövatkaimella vaahdoksi kuumentamista kestävässä kulhossa. Siivilöi lämmin kerma-maito ja lisää se ohuenanauhana koko ajan sekoittaen keltuaisvaahtoon.

Nosta kulho hiljalleen poreilevaa vettä sisältävän kattilan päälle niin, että kulho ei aivan koske veden pintaa. Kypsennä seosta vesihauteessa koko ajan sekoittaen, kunnes seos paksuuntuu.

Siirrä vaniljakastike toiseen kulhoon ja jäähdytä jääkaappikylmäksi.

Vatkaa kerma kiinteäksi vaahdoksi ja nostele varovasti vaniljakastikkeen sekaan juuri ennen tarjoamista.

Tässä vielä vertailun vuoksi pannacotta, josta en ole kuorinut ”gelétä” pois päältä.

Mustikkapannacotta geléellä

Mustikkapannacotta geléellä

Advertisements
  1. Ei kommentteja.
  1. 12/05/2011 19:17

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: