Etusivu > Jälkiruoka > Sahramipullat kaneli-manteli-omenatäytteellä

Sahramipullat kaneli-manteli-omenatäytteellä

Sahramipullat © Hanna Stolt

Sahramipullat

Tämän päiväistä brunssia varten pyöräytin eilen vielä sahramipullia. Suolahan niistä unohtui, mutta ihan hyviä tuli kuitenkin :) Jotain puusteja nämä kai merkiltään ovat ja väliin tuli manteli-kaneli-omenatäytettä mikä auttoi pitämään pullat mehevinä. Helppotekoisia nämäkin ja leopardikuvioisten pullamuottien (onko tuo edes oikea nimitys?) ansiosta ihan veikeän näköisiä. Ohje on mukaelma Elle mat & vin lehden (Dec-Jan 2010) ohjeesta Saffransbullar med äpple, kanel och mandelmassa. Kaupasta ei löytynyt mantelimassaa, mutta mantelijauhe sopii pullan väliin ihan yhtä mainiosti.

Taikina

  • 2 pss kuivahiivaa
  • 8,5 dl spelttijauhoja (tai vehnäjauhoja)
  • 1 mm suolaa
  • 2,5 dl maitoa (42°C)
  • 0,5 g sahramia (1 pussi)
  • 0,5 dl raakasokeria (tai tavallista)
  • 75 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 kananmuna
  • 1 tl kardemummaa

Täyte

  • 75 huoneenlämpöistä voita
  • 2 tl kanelia
  • 70 g mantelijauhetta
  • 1 omena

Voitelu

  • 1 kananmuna
  • raesokeria

Ja valmistus

  1. Sekoita isossa kulhossa jauhot, kuivahiiva, suola, kardemumma ja sahrami. Jos sahrami ei ole valmiiksi jauhettuna, voit jauhaa sen sokeripalaa apuna käyttäen.
  2. Lämmitä maito 42°C:een (tärkeää, että se on tarpeeksi lämmintä jotta kuivahiiva aktivoituu). Lisää maito kuivien ainesten joukkoon ja heti perään sokeri, voi ja kananmuna.
  3. Vaivaa taikinaa kunnes se on tasaista ja irtoaa hyvin kulhon reunoista. Jatka vaivaamista ainakin 5 min yleiskoneella tai 10 min käsin. Anna taikinan kohota liinan alla väh. 40 min.
  4. Sekoita täytteen ainekset keskenään (omenaa lukuunottamatta) tasaiseksi levitteeksi.
  5. Kun taikina on noussut 40 min, kauli siitä suorakulmion muotoinen levy, levitä täyte tasaisesti sen päälle. Kuori ja raasta omena, purista ylimääräinen neste raasteesta ja ripottele se tasaisesti taikinalevyn päälle. Rullaa levy pitkäksi ”kääretortuksi” ja leikkaa n. 2 cm paksuisia paloja.
  6. Asettele siivut kumoon pullamuotteihin ja anna nousta liinalla peitettynä vielä toiset 40 min.
  7. Voitele pullat ennen paistamista vatkatulla kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria koristeeksi.
  8. Paista uunin keskiosassa 225°C:ssa n. 8-10 min.

En ole ennen tehnyt sahramilla maustettuja pullia. Siitä tulee aika veikeä maku ja kellertävä väri leivonnaisiin. Seuraavan kerran pitää vaan muistaa se suola ja testata mantelimassaa mantelijauheen sijaan. Tällaisenaan pullista ei tullut liian makeita, mutta kivan mehukkaita.

Pullat järjestyksessä © Hanna Stolt

Pullat järjestyksessä

Pulla © Hanna Stolt

Pulla :)

ps. Muistathan Mausteisen ruokahaasteen! Kilpailuaikaa on maaliskuun 15. päivään saakka ja voittajalle on tiedossa laatikollinen ihania mausteita :)

Mainokset
  1. Ei kommentteja.
  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: