Etusivu > Paleo, Pääruoka > Kookos-sesamlihapullat ja hunaja-valkosipuliporkkanat

Kookos-sesamlihapullat ja hunaja-valkosipuliporkkanat

Kookos-sesamlihapullat ja hunaja-valkosipuliporkkanat © Hanna Stolt

Kookos-sesamlihapullat ja hunaja-valkosipuliporkkanat

Kiva nimi tällä ruoalla ;)

Aiemmin tällä viikolla piti äkkiä keksiä kaupassa jotain terveellistä ruokaa lounaaksi ja tässä tulos. Pyöräytin kookos-sesamlihapullat, tomaattikastiketta sekä hunaja-valkosipuliporkkanoita ja hyvää tuli. Aika punaisen oranssi annos kyllä.

Kookos-sesamlihapullat

n. 12 lihapullaa

  • 400 g jauhelihaa
  • 3/4 dl kookosjauhoja
  • 0,5 rkl Fiber Huskia (myydään pienissä pusseissa perus marketeissa. gluteenittomaan leivontaan)
  • 1 sipuli
  • 1,5 dl vettä / maitoa / kookosmaitoa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 kananmuna (luomu)
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl paahdettuja sesaminsiemeniä
  • 2 rkl sesaminsiemeniä
  • paprikajauhetta
  • cayennepippuria
  • timjamia
  • mustapippuria
  • valkopippuria

Valmistus:

  1. Kuumenna uuni 200°C:een. Hienonna sipuli ja valkosipuli.
  2. Yhdistä kookosjauho veteen (voit myös käyttää 1,5 dl korppujauhoja kookosjauhojen ja Fiber Huskin sijasta), sekoita. Lisää seokseen jauhelija ja sekoita hyvin. Lisää loput ainekset ja mausta oman maun mukaan. Serkoita niin että seoksesta tulee tasaista.
  3. Pyörittele seoksesta 12 lihapyörykkää. Voit kastella kädet välillä jos lihaseos meinaa tarttua käsiin. Pyörittele mhdollisimman saman kokoisia pyöryköitä niin ne myös paistuvat tasaisemmin.
  4. Nostele pyörykät leivinpaperille pellille ja paista uunin keskitasolla n. 15 min.

Lihapullat voi paistaa myös pannulla – käytä paistamiseen voita! :)

Tomaattikastike

  • 1 prk paseerattua tomaattia tai 1 prk tomaattisosetta (luomu)
  • 1-2 dl vettä
  • 1 iso valkosipulinkynsi
  • timjamia
  • mustapippuria
  • cayennepippuria
  • suolaa
  • oliiviöljyä

Valmistus

  1. Hienonna sipuli ja valkosipuli.
  2. Kuullota sipulit kattilan pohjalla, tilkassa oliiviöljyä.
  3. Lisää tomaattimurska ja vettä sen verran että kastikkeesta tulee haluamasi paksuista. Mausta mielesi mukaan.
  4. Anna porista miedolla lämmöllä kunnes muu ruoka on valmista. Maku paranee keitellessä.

Hunaja-valkosipuliporkkanat

  • 500 g luomu porkkanaa
  • 4 valkosipulinkynttä
  • pari rkl luomu hunajaa
  • ripaus suolaa
  • tilkka oliiviöljyä

Valmistus

  1. Leikkaa porkkanat lyhyiksi, pitkulaisiksi paloiksi.
  2. Hienonna valkosipuli.
  3. Kuullota porkkanoita ja valkosipulia paistinpannulla oliiviöljytilkassa kunnes ovat al dente. Lisää hunaja ja jatka paistamista hetki, kunnes se hieman ”imeytyy” porkkanoihin. Rouhi joukkoon ihan pieni ripaus suolaa ja sekoita. Voit myös jättää suolan pois, tämä ruoka ei vaadi sitä.

Tästä koko setistä tulee 3-4 annosta terveellistä paleo-lounasta :)

Mainokset
  1. Ei kommentteja.
  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: