Etusivu > Alkuruoka, Keitot, Lisäke, Matala GI, Pääruoka > Kookos-porkkanakeittoa ja piparjuurilohta

Kookos-porkkanakeittoa ja piparjuurilohta

Aaah! Ihana viikonloppu!

Eilen käytiin ystäväpariskunnan luona syömässä ja jestas että saatiin herkkuruokia! Tarjolla oli lihafondueta niin herkullisilla lisukkeilla, etten ole varmaan yhtä hyvää fondue-settiä eläessäni syönytkään. Sain vinkin ohjeesta sekä ihanasta sirtuunaisesta risotosta joten omaa kokeilua pitäisi olla tulossa jahka kerkiämme. En malttanut räpsiä kuvia dinnerin keskellä ja sen sijaan keskityin ihanaan ruokaan ja hyvään seuraan :) Lämmin kiitos vielä Marzalle ja Petterille ihanasta illasta!

Tänään piti eilisen herkuttelun ja tuhdin liha-annoksen jälkeen vähän keventää. Päätinkin siis tyhjentää kilon verra porkkanaa eri patoihin ja kalaa uuniin. En tiedä pitikö tuo ”kevyempi” linja varsinaisesti, mutta hyvät oli sapuskat kuitenkin.

Alkuruuaksi tein meille kookos-porkkanakeittoa viimeisimmän KG-lehden (#1 tammi-helmikuu 2011) ohjetta mukaellen. KG-lehdessä on muuten todella hyvän näköisiä ohjeita, eivätkä suinkaan tarjoa mitään kaali-sellerikeittoja vaikka laihdutus lehden pääteema onkin.

Kookos-porkkanakeitto © Hanna Stolt

Kookos-porkkanakeitto

Kookos-porkkanakeitto

Ainekset

  • 1 tl rypsiöljyä
  • 1 sipuli
  • reilu 0,5 tl keltaista currya
  • reilu 0,5 tl punaista currya
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä hienonnettuna
  • 500 g porkkanaa (luomu)
  • n. 5 + 5 dl vettä
  • 1 kasvisliemilkuutio (luomu)
  • 1 pkt Creamed coconut eli kookosta jota voi ostaa sellaisissa pahvipakkauksissa. Kookos on pakkauksiaa ilmatiiviissä muovipakkauksessa. Sis. pelkkää kookosta, toisin kuin esim. kookosmaito. Myös kookoskermaa 1 dl sopii tähän hyvin.
  • 0,5 tl mustapippuria myllystä
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl rosmariinia

Koristeluun: kurpitsan siemeniä

Valmistus

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota kattilassa inkiväärin ja curryn kanssa pehmeäksi. Lisää kuoritut ja paloitellut porkkanat. Lisää 5 dl vettä ja murenna kasvisliemikuutio joukkoon. Hauduta porkkanat pehmeiksi.
  2. Soseuta porkkanat ja lisää kookostiiviste sekä vähitellen n. 5 dl vettä – kunnes koostumus on sopivan ohutta tai paksua. Jos käytät kookoskermaa, et todennäköisesti tarvitse yhtä paljon vettä. Mausta keitto mustapippurilla ja yrteillä. Myös korianteri sopii porkkanan kanssa erinomaisesti.
  3. Tarjoile kurpitsansiemenillä koristeltuna.

Erinomainen matalan GI:n ruoka!

Alkukeiton jälkeen meillä oli tarjolla lohta sekä karamelisoituja retiisejä ja mustia linssejä. Ohje on samasta lehdestä ”Alexin keittiössä” osiosta. Mielettömän hyvää ja helppo tehdä.

Piparjuurilohi © Hanna Stolt

Piparjuurilohi

Piparjuurilohi

Ainekset (4:lle):

  • 400 g merilohta
  • 200 g kylmäsavulohta siivuina
  • 80 g piparjuurituorejuustoa (Cantadou on ainoa mitä olen kaupasta löytänyt)
  • tuoretta tilliä
  • pussillinen (luomu) retiisejä
  • rosmariinia
  • hunajaa
  • oliiviöljyä
  • mustia linssejä

Valmistus

  1. Valmistele ensin lohet. Leikkaa nahaton, ruodoton lohi kahdeksaan yhtä suureen palaan ja mausta kevyesti suolalla. (Suolaa ei välttämättä tarvita tässä kohtaa, sillä kylmäsavulohi on itsessään jo todella suolaista). Pursota tai levitä tuorejuustoa päälle ja nosta tillinoksia pursotuksen päälle. Kääri paketti tiukasti kylmäsavulohiviipaleiden avulla ja kypsennä uunissa 160°C:ssa 15 min.
Lohipalat ennen kylmäsavulohen lisäämistä

Lohipalat ennen kylmäsavulohen lisäämistä

2. Kuullota puolitetut retiisit pienessä öljytilkassa ja lisää n. 1 rkl hunajaa sekä ripaus rosmariinia. Jätä retiisit al dente:ksi eli älä paista liikaa.

3. Keitä mustia linssejä ohjeen mukaan :) Meillä menee aina summamutikassa.

Valmis annos © Hanna Stolt

Valmis annos

Tämän kaiken lisäksi olin ahneuksissani tehnyt vielä kerran samasta lehdestä löydetyllä ohjeella porkkanalevitettä, mutta siitä jäi suurin osa syömättä ihan vaan siksi, että ruokaa oli niin paljon. Ihan kiva vaihtoehto voille leivän päällä.

Porkkanalevite © Hanna Stolt

Porkkanalevite

Porkkanalevite

Ainekset (alkuperäistä ohjetta mukaellen)

  • 250 g (luomu) porkkanoita
  • 100 g manteleita
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 pieni valkosipulinkynsi
  • 0,5 sitruunan mehu
  • ripaus juustokuminaa ja suolaa

Valmistus

  1. Kuori, pilko ja höyrytä porkkanat.
  2. Aja monitoimikoneen terällä mantelit tasaiseksi jauheeksi. Lisää joukkoon porkkanat ja aja tasaiseksi tahnaksi. Lisää öljy ohuena vanana koneen käydessä.
  3. Mausta hienonnetulla valkosipulinkynnellä ja puolikkaan sitruunan mehulla sekä suolalla ja juustokuminalla.

Tämä on hyvä matalan GI:n ohje, toisaalta leipä ei siihen ruokavalioon kuulu joten jonkin muun kanssa syötäväksi.. Tätä voisi pitää esimerkiksi dippinä vihanneksille.

Raakasuklaata © Hanna Stolt

Raakasuklaata

Jälkkäriksi meillä oli raakasuklaata, jonka aiemmin tänään tein. On hauskaa miten erinäköisiä suklaista tulee eri sovelluksilla ja muoteilla. Tästä kuvassa nähtävästä versiosta jätin vaalean kerroksen pois ja käytin erilaista suklaamuottia. Aika herkkua.

Mainokset
  1. Ei kommentteja.
  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: