Etusivu > Jälkiruoka, Juhlaan > Ensimmäinen raakasuklaakokeilu

Ensimmäinen raakasuklaakokeilu

Raakasuklaakonvehti © Hanna Stolt

Raakasuklaakonvehti

Päätin tänään sitten kokeilla raakasuklaan valmistusta itse. Viimeksihän Kalle teki ihan superhyvää raakasuklaata, mutta ohje jäi kyllä herran omaan päähän. Tänään Kallen lähtiessä uimaan, pistin itse pienen suklaatehtaan pystyyn. Aika hauskaa touhua, tähän voisi helposti jäädä koukkuun!

Suklaa #1 Ainekset

  • 150 g kaakaovoita
  • 2 rkl ruusunmarjajauhetta
  • 1 rkl lucumajauhetta
  • 2 rkl macajauhetta
  • 5 rkl raakakaakaojauhetta
  • 3 rkl murskattua cashew-pähkinää
  • 2 rkl goji-marjoja
  • 2 rkl luomuhunajaa
  • ripaus suolaa, vaniljajauhetta ja cayennepippuria

Ja valmistus:

Kaakaovoi © Hanna Stolt

Kaakaovoi

Murskaa ensin kaakaovoi pieniksi paloiksi. Kaada murskattu kaakaovoi sitten vesihauteeseen ja anna sulaa. Varo ettei vettä roisku pisaraakaan voihin, sillä vesi saa seoksen menemään sekunneissa sellaiseksi möykyksi, että saat aloittaa koko homman alusta. Tämä pätee koko prosessin ajan. Metalliastiat ovat hyviä vesihauteen tekemiseen, sillä astia lämpenee hyvin kauttaaltaan ja voi sulaa nopeammin.

Kaakaovoi vesihauteessa © Hanna Stolt

Kaakaovoi vesihauteessa

Kun voi on sulanut, kaada joukkoon ruusunmarjajauhe ja sekoita hyvin. Nostele sitten seosta ohuelti suklaamuottien pohjalle ja nosta pakkaseen jähmettymään.

Ruusunmarjajauhe

Ruusunmarjajauhe

Ruusunmarja-kaakaovoiseos

Ruusunmarja-kaakaovoiseos

Nosta astia vesihauteesta. Sekoita siten kaakaovoihin loput kuivat aineet ja sekoita hyvin. Seos on nyt melko lämmintä, ja hyvän suklaatekstuurin saamiseksi se olisi hyvä temperoida. Koska en (vielä) omista temperointialustaa, eli marmorilevyä, kokeilin temperointia ihan siinä samassa kupissa. Lämpötila oli päälle kolmenkymmenen joten aloin sekoittelemaan seosta niin että se jäähtyisi vähän nopeammin. Suklaaseos temperoidaan 27°C:een jonka jälkeen se nostetaan takaisin vesihauteeseen ja lämmitetään uudestaan 32°C:een.

Kuivat ainekset

Kuivat ainekset

Samalla voit maustaa suklaata lisäämällä hunajan sekä mausteet (suola, vaniljajauhe ja cayennepippuri). En käyttänyt paljoa cayennea, vain niin että se hieman antaa makua, mutta ei ole tunnistettavissa. Vaniljajauhetta käytin noin maustemitallisen verran.

Nosta seuraavaksi (suklaan jäähtymistä odotellessa) suklaamuotti pakkasesta. Ensimmäisen ohuen kerroksen pitäisi olla jähmettynyt.

Ensimmäinen kerros suklaata on jähmettynyt pakkasessa

Ensimmäinen kerros suklaata on jähmettynyt pakkasessa

Kun suklaaseos on temperoitu ja lämpötila on takaisin 32°C:ssa, voit nostella suklaan muotteihin esim. lusikkaa apuna käyttäen. Sen jälkeen muotti laitetaan pakkaseen ja annetaan jäähtyä 20-30 min. Suklaata voi säilyttää pakkasessa tai jääkaapissa muutamia viikkoja.

Valmiista suklaapaloista tulee kivan näköisiä kun päällä on ohuelti vaaleampaa suklaata.

Valmis suklaa

Valmis suklaa

Puraisu paljastaa suklaakonvehdin sisältä paljon pureskeltavaa :)

Puraistu pala raakasuklaata © Hanna Stolt

Puraistu pala raakasuklaata

Advertisements
  1. Maritta Heiskanen
    31/01/2011 08:06

    Näyttää tosi mahtavalta!

  2. 31/01/2011 11:27

    Kiva :) Oli kyllä tosi herkullista ja yllättävän helppoa.

  1. 30/01/2011 21:34
  2. 05/02/2011 16:11
  3. 30/12/2011 11:11

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: