Etusivu > Matala GI, Pääruoka > Lohta ja höyrytettyjä vihanneksia

Lohta ja höyrytettyjä vihanneksia

Lohta ja höyrytettyjä kasviksia © Hanna Stolt

Lohta ja höyrytettyjä kasviksia

Viikon ruoka on ilmeisesti lohi. Sitä on nyt syöty ahkerasti, mutta kun se maistuu vaan niin hyvälle! Viime aikoina lohesta on tullut meillä ihan perus iltapalaakin. Lohen päälle mausteita ja uuniin. Sitten vähän salaattia vierelle ja mutustelemaan. Ennen nukkumaanmenoa ei kannata paljoa hiilareita popsia joten siinäkin mielessä tämä on ihan passeli iltapala.

Tänään kuitenkin tehtiin dinneriä eikä iltapalaa ja ohje on hyvin simppeli. Listalla oli uunissa paistettua lohta ja höyrytettyjä kasviksia sekä kermakastike.

kasvikset

vihannekset

Höyrytetyt vihannekset

  • 1 fenkoli
  • 3 porkkanaa
  • 1 kesäkurpitsa
  • 3-4 kevätsipulin vartta (vihreää osaa)
  • timjamia
  • rosmariinia
  • 1 limen mehu

Lisää keitinveteen timjamia, rosmariinia ja purista yhden limen mehu. Suikaloi Kaikki vihannekset ja hienonna sipuli. Laita porkkanat ja fenkolit kattilaan vähän sen jälkeen kun kala on pantu uuniin. Loppuvaiheilla voit lisätä kattilaan kesäkurpitsan ja sipulin.

Tällä kertaa meillä kasvikset höyrystyivät juuri sopivan kauan ja jäivät al denteksi. Liian pehmeäksi keitetyt tai höyrystetyt kasvikset eivät oikein maistu enää miltään, mutta al dente-kypsennetyissä on sopivasti purtavaa ja paljon makua.

Kastike

  • tilkka oliiviöljyä
  • n. 2 dl kermaa
  • tuoretta inkivääriä
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 tl sambal oelek
  • paprikaa
  • Hackmann/Santa Maria Touch of Sea kalamausteseos

Kuullota pienessä oliiviöljytilkassa hienonnettu valkosipuli sekä raastettu tuore inkivääri. Lisää joukkoon sambal oelek ja sekoita. Lisää sitten kerma, sekoita ja anna hautua. Mausta paprikamausteella sekä Santa Marian mausteseoksella. Jos kaapista ei löydy juuri tuota Santa Marian seosta, tässä sen aineksia joita voi kattilaan lisäillä: sahrami, fenkoli, rosépippuri, tillinsiemen..

Lohi

Lohen valmistus ei juuri tämän helpompaa voisi olla. Nosta lohifile pellille tai uunivuokaan ja ripottele päälle:

  • suolaa
  • valkopippuria
  • kirveli
  • cayennepippuria

Paista 200°C:ssa kypsäksi.

Jäipä tästä herkullisen näköinen lounasboksikin huomiselle. Teen ylipäätään mielelläni aina vähän reilumman satsin ruokaa kotona niin, että saan siitä töihin päiväksi tai pariksi eväät niin saan syötyä edullisemmin, terveellisemmin ja herkullisemmin pitkin viikkoa.

lohta lounaaksi

lohta lounaaksi

Advertisements
  1. 11/12/2011 12:52

    Onpa kaunis ja herkullisen näköinen annos :)

  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: