Etusivu > Lisäke > Voilevite

Voilevite

Voilevite © Hanna Stolt

Voilevite

Jos et, kuten minä, halua syödä kaupan margariineja – tämä ohje on sinulle. Silloin kun syön leipää, käytän sen päällä voita. Margariinit jäävät kaupan hyllylle, kiitos muutamankin artikkelin jonka olen aiheesta lukenut. Lyhyesti: en suosittele margariinin käyttöä kenellekään.

Paatos sikseen, voi on kuitenkin aika hankalakäyttöistä. Pää syy tähän on, että se on ihan kovaa heti jääkaapista otettuna. Olen luonut oman ”margariinini” eli helposti levittyvän voilevitteen ystäväni Marlenen vinkin pohjilta. Sekoitan voihin kasviöljyä ja vettä, lopuksi maustan tarvittaessa suolalla. Helppoa kuin mikä.

Hankin Stockalta Frigoverren lasipurkkeja jotka ovat vähän voipaketin mallisia niin että rasiasta tulee enemmän voirasia ja esteettisempi.

Tarvitset

  • 500 g voita
  • 2 dl kasvisöljyjä (käytän itse esim. 1 dl auringonkukansiemenöljyä tai rypsiöljyä, 0,5 dl avocadoöljyä ja 0,5 dl hamppuöljyä)
  • 1 dl vettä
  • suolaa

Anna voin pehmentyä huoneenlämmössä. Vatkaa se sitten sähkövatkaimella tasaiseksi massaksi ja sekoita samalla hiljalleen joukkoon kasviöljy. Kun massa on tasaista, sekoita joukkoon vesi. Vatkaa hetken aikaa kunnes seoksesta tulee hieman kuohkeaa. Mausta halutessasi suolalla. Itse rouhin joukkoon vähän suolaa, mutta paljon tämä ei vaadi.

Purkita ja laita jääkaappiin.

Sesaminsiemenöljystä tulisi varmaan myös hyvää ja Marlenen vinkki oli lisätä voihin yrttejä tai valkosipulia (tai molempia). Monikäyttöistä siis. Tästä annoksesta tulee n. 2 tavallisen voipaketin verran tavaraa joten ohje kannattaa puolittaa jos voita ei paljon kulu.

Mainokset
  1. Leena
    18/01/2011 21:39

    Juuri sunnuntaina puhuimme aiheesta ja nyt sain siihen tarkan ohjeen! Loistavaa!

  2. Ami
    24/01/2011 22:11

    Hmm, eli margariinin ongelma ei niinkään ole se, mitä tuoteselosteessa sanotaan, vaan sen valmistusprosessi? Ainakaan jääkaapista löytynyt Oivariini ei kovin monilla ainesosilla juhli.

    Kauanko tuo voilevite säilyy jääkaapissa seoksena?

    • 24/01/2011 22:18

      Jep, valmistusprosessi ymmärrykseni mukaan vahingoittaa niitä hyviäkin ainesosia siinä määrin, että lopputulos voi olla aika ..mielenkiintoinen. Oivariinin se ”perusmalli” on tosiaan lyhyt sisällyslistaltaan, kun taas esim. vähärasvaisempi versio samasta sarjasta sisältääkin jo vähän yhtä sun toista.

      Voilevite säilyy kyllä hyvin, joskin kannattaa tehdä puolikas satsi jos voita ei kulu paljon, ettei mene hukkaan. On säilynyt meillä kutakuinkin yhtä hyvin kuin voi itsessäänkin, tosin meillä sitä kuluu yllättävän nopeasti :) Puhutaan kuitenkin enemmän viikoista kuin päivistä.

      nimim. täsmällisten vastausten mestari :)

  3. Jenni
    30/04/2011 09:34

    Tuo vatkausosa oli näämmä aika oleellinen… Meinasin säästellä sauvasekottimen vispilää, mutta pakko se oli aamulla kaivaa ja ottaa omstart. Mut nyt toiminee munavoissa :)

    • 30/04/2011 09:41

      Juu kannattaa kyllä vatkata, itse käytän sähkövatkainta. Tuo vaihe tekee seoksesta kuohkeampaa ja sillä saa sen myös kunnolla sekaisin :)

  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: