Etusivu > Ravintolat > Postres

Postres

Postres

© Postres (www.postres.fi)

Kävimme Kallen kanssa yhteisellä jouludinnerillä vähän ennen joulua. Tästä on kehittymässä oma pikku traditio, jota molemmat mielellämme vaalimme. Valitsimme molemmat kokin viiden ruokalajin menun viineineen.

Menu sisälsi:

  • Graavilohta ja Postresin silliä /punajuurta, omenaa, perunaa
  • Sitruunavoissa haudutettua kuningasrapua / rapukeittoa, vihanneslinguini
  • Kotimaista häränkylkeä / kateenkorvaa, perunapyreetä
  • Postresin juustovalikoima
  • Tarte tatin /vaniljajäätelöä, kinuskikastiketta

Alkupalat

Alkupaloista graavilohi ja Postresin silli oli hieman pettymys itselleni. Se oli ikäänkuin paloihin purettu tai koottu rosolli eikä varsinaisesti tuottanut mitään valtaisaa makuelämystä tavallisen rosollin ulkopuolelle. Ihan hyvää, muttei ihmeellistä. Alkupalan kanssa tarjottu viini sopi ruuan kanssa yhteen erinomaisesti.

Toinen alkupala, sitruunavoissa haudutettua kuningasrapua, oli todella hyvää. Annos tuotiin pöytään niin, että keiton kaikki kiinteä aines oli syvän lautasen pohjalla ja keitto kaadettiin päälle. Pidän tästä tavasta tarjota keitto, se antaa jotenkin näkymän keiton sisältöön (ja ravintolassa on varmaa, että kaikki saavat saman verran herkkuja) ja on jotenkin tarjoilun kannalta viehättävä toimitus. Keitto oli kermaista ja maukasta… pehmeää… voin melkein vieläkin maistaa sen.. Nam! Jos aiot syödä Postresissa joskus yhden ainoan makupalan, se voisi hyvinkin olla tämä ihana keitto.

Pääruoka

Pääruokana oli kotimaista häränkylkeä. Liha oli niiiiin mureaa ja koko annos todella maukas. Tähänkään ateriaan ei välttämättä liittynyt mitään maailmaa mullistavia uusia makukokemuksia sinänsä – aterian kokoonpano oli melko perus tämän tason ravintolalle, mutta ruoka oli todella maukasta ja olimme molemmat hyvinkin tyytyväisiä annokseen.

Jälkiruoka

Jälkiruuista ensimmäinen oli juustolajitelma. Juustot oli järjestetty lautaselle miedoimmasta vahvimpaan. Jokaisen juuston kanssa oli pieni makuyhdistelmäjuttu, esim pähkinä ja toffeeta, hilloketta jne. Juustolautasen kanssa tarjoiltiin erittäin hyvin siihen sopiva jälkiruokaviini. Hyviä makuja ja makuyhdistelmiä.

Tarte tatin © Postres.fi

Tarte tatin © Postres.fi

Viimeisenä oli oma herkkuni, tarte tatin joka tarjoiltiin vaniljajäätelön ja kinuskikastikkeen kera. Tarte tatinissa on vaan sitä jotain mille minun sydämeni sykähtää :) Tämä jälkiruoka oli myös valmistettu erinomaisen hyvin ja maistui niin hyvälle että melkein teki mieli tilata vielä toinen perään.

Yleisesti

Ruuan kanssa tarjoiltiin erilaisia pieniä sämpylöitä jotka olivat nekin todella hyviä. Syön nykyään todella harovin mitään leipää, tosin nyt joulun aikaan olen tehnyt poikkeuksen. Nämä leivät maistuivat jotenkin extrahyvälle ja tarjoiltiin oikean voin kera, kuten kuuluukin.

Viinit olivat kaikki hyviä ja sopivat hyvin tarjoiltujen ruokien kanssa. Joku viineistä ei yksinään ollut erityisen hyvä, mutta heräsi eloon ruuan kanssa ja oli siis lopulta ihan oikea valinta.

Palvelu oli alusta loppuun erinomaista, ystävällistä, ammattitaitoista ja sujuvaa.

Mieli oli hyvä ja masut pullollaan kun lähdettiin taapertamaan kotia kohti. Postresiin eksytään toistekin :)

Yhteystiedot

Postres
www.postres.fi
Eteläesplanadi 8
09 663 300
Mainokset
Kategoriat:Ravintolat Avainsanat: , , ,
  1. Ei kommentteja.
  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: