Etusivu > Jälkiruoka > Maailman paras suklaakakku

Maailman paras suklaakakku

Maailman paras suklaakakku

Maailman paras suklaakakku

Tällä ohjeella on meidän perheessä valmistettu maailman parasta suklaakakkua jo vuosia. Kakkua ”kevennetään” kermavaahdolla, mikä taitaakin kertoa kaiken :)

Pohja

  • 4 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 150 g voita
  • 150 g taloussuklaata

Kuorrutus

  • 200 g taloussuklaata
  • 2 rkl voita

Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja yhdistä kananmuna-sokerivaahtoon. Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita taikinaan, samoin sulatettu, jäähtynyt voi. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan ja paista n. 40 min 175°C:ssa uunissa. Kakun tulee olla reunoilta kuiva, mutta sisältä mehukas. Älä siis paista kokonaan täyskypsäksi!

Kuorrutus: Sulata suklaa, lisää voi, levitä jäähtyneelle kakulle.

Ja kuten mainittu, kyytipojaksi sitten kermavaahtoa.

Advertisements
Kategoriat:Jälkiruoka Avainsanat: , , ,
  1. pirkko-liisa hämäläinen
    08/08/2012 16:47

    minkälaisessa vuoassa ootte tän valmistanut?

    • 08/08/2012 21:46

      Hei Pirkko-Liisa,
      ihan jossain perus irtopohjavuoassa :) olisiko halkaisijaltaan 25 cm?

  2. Marko Turunen
    08/08/2012 17:15

    minkäslaisissa juhlissa olette tätä upeaa teosta herkutellut? kun tässä ajattelin tarjota grillijuhlissa :)

    • 08/08/2012 21:47

      Me ollaan tarjottu tuota vaikka missä juhlissa ja tilanteissa. Aina kun tekee mieli jotain extra hyvää kakkua :) Tämä sopii minusta myös aivan loistavasti grillijuhliin. Tarjotkaa vaikka vaniljajädeä kermavaahdon sijaan lisukkeeksi niin sopii ehkä vielä paremmin teemaan.

      • 08/08/2012 21:48

        Huomaattehan muuten, että Gurmee-blogi on siirtynyt osoitteeseen http://www.gurmee.net ja sieltä löytyy kaikki uusimmat reseptit. Kuten myös nämä vanhat herkut.

  3. Marko Turunen
    08/08/2012 17:18

    pirkko-liisa hämäläinen :
    minkälaisessa vuoassa ootte tän valmistanut?

    Veikkaan että ihan normaalissa tiikerikakkuvuoassa! ei ole vaikeaa päätellä itse! :))))))

  1. 13/12/2010 22:28
  2. 13/12/2010 22:29

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: