Etusivu > Jälkiruoka > Vaniljamuffinit (Vanilla Cupcakes)

Vaniljamuffinit (Vanilla Cupcakes)

Vanilla Cupcakes

Vanilla Cupcakes

Sain läksiäisissä lahjakortin Helenalta ja tänään aamulla bongasin kortin takaa Vanilla Cupcakes -ohjeen. Pakkohan se oli testata kun kaikki aineksetkin löytyi kuin tilauksesta kaapista :) Lopputulos oli ihan järjettömän herkullinen etenkin kun lähdetään siitä, etten yleensä ole mikään muffinsi-ihminen sinänsä. Ensi kerralla piilotan ehkä jotain pähkinää tai suklaata muffinin sisään vielä..

Koska ohje oli ulkomailta, on mitatkin vähän sen mukaiset. Onneksi omassa mitassa löytyy myös kupit.

Taikina

  • 120 g / 1 cup vehnäjauhoja
  • 140 g / 3/4 cup sokeria
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 3 rkl suolatonta voita (käytin normaalisuolaista), pehmeänä
  • 120 ml / 0,5 cup täysmaitoa
  • 1 kananmuna
  • 1/4 tl vaniljauutetta (käytin Bourbon vaniljaa jauhettuna n. 3/4 tl, toimi ihan hyvin!)

Kuorrutus

  • 250 g / 2 cups tomusokeria
  • 5 rkl suolatonta voita (käysin normaalisuolaista taas), pehmeänä
  • 2 rkl täysmaitoa
  • pari tippaa vaniljauutetta (käytin taas Bourbon vaniljajauhetta n. 0,25 tl)
  • nomparelleja koristeluun

Ohjeesta pitäisi tulla 12 normaalikokoista muffinia, mutta koska asia on nyt niin, että minun leivonnaisista ja ruuista tuppaa aina tulemaan vähän extra-kokoisia, tuli näistäkin 6 kpl isoja – pakko oli päästä käyttämään seepra-muffinivuokia nimittäin.

Noniin, valmistus olikin ihan lasten leikkiä:

Lämmitä uuni 170°C:een. Sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe, suola ja voi isossa kulhossa matalalla nopeudella (siis jos käytät jotain sähkövispainta) kunnes seos on tasaisesti sekaisin. Kaada maito sekaan hiljalleen ja vatkaa kunnes maito on kokonaan ”imeytynyt” taikinamassaan. Vispaa kananmuna, vaniljauute (tai -jauhe) sekaisin toisessa kulhossa muutaman sekunnin ajan ja sekoita sitten muuhun taikinaan. Vatkaa kunnes seos on tasaista, mutta älä liikaa.

Lusikoi seos muffinivuokiin niin että vuoat täyttyvät noin 2/3 verran ja paista n. 20-25 min tai kunnes muffinit ovat kullanruskeita päältä. Jätä muffinit jäähtymään.

Kuorrutuksen valmistus

Vatkaa pehmeä voi tomusokerin kanssa keskinopeudella kunnes voi ja sokeri ovat tasaisesti sekaisin (seos jää kuivaksi). Vaihda matalalle nopeudelle. Sekoita vaniljauute ja maito (itse sekoitin vaniljajauheen suoraan voi-tomusokeriseokseen) ja lisää voi-tomusokeriseokseen teelusikallinen kerrallaan. Kun seos on tasaisesti sekaisin, vaihda vatkain täydelle teholle ja vatkaa seosta kunnes siitä tulee ilmavaa, vähintään 5 min.

Kun muffinit ovat kunnolla jäähtyneet, pursota tai levitä kuorrutus niiden päälle ja koristele nomparelleilla.

Alkuperäinen ohje siis The Hummingbirg Bakery keittokirjasta  (Tarek Malouf & the Hummingbird Bakers)

Vanilla Cupcakes #2

Vanilla Cupcakes #2

Advertisements
  1. Ei kommentteja.
  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: