Etusivu > Jälkiruoka > Omenatorttu – crostata di mele

Omenatorttu – crostata di mele

Omenatorttu

Omenatorttu

Tässä viikko tai pari sitten tuli kokeiltua omenatorttuohjetta jonka löysin senkin Glorian ruoka&viini lehdestä. Ohje vaikutti lupaavalta, mutta lopputulos oli vähän pettymys. Periaatteessa torttu oli jees – sisus on suussasulavaa kiisseliä ja päällä raikkaat omenat, mutta kiisselipä ei maistunut miltään ja pohjakin oli kuivaa, eikä kovinkaan maukasta. Kaiken kaikkiaan tortusta vaan puuttui maku ihan kokonaan.

En vielä ole keksinyt miten tätä ohjetta voisi parannella, mutta olen melko varma, että pienillä väännöksillä siitä voisi saada tosi herkullisen. Mietin esimerkiksi sellaista vaihtoehtoa, että lisäisi kiisseliin vähän earl grey teetä makua tuomaan ja korvaisi tuon ao. murotaikinan kunnon murotaikinalla, kuten esimerkiksi tässä piiraassa. Ehdotuksia ja ideoita otetaan vastaan :)

Tässä kuitenkin ohje niin että pääsette tekin tutustumaan:

Murotaikina

  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl sokeria
  • 150 g voita
  • 1 kananmuna

Täytekiisseli

  • 4 dl maitoa
  • 1 dl kermaa
  • 1 dl sokeria
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 3 kananmunankeltuaista
  • 1 tl raastettua sitruunankuorta
  • 1 tl vaniljasokeria

Lisäksi

  • 3 keskikokoista omenaa
  • aprikoosisosetta

Murotaikina: sekoita jauhot ja sokeri, nypi paloiteltu voi jauho-sokeriseoksen joukkoon. Lisää kananmuna ryynimäiseen seokseen. Sekoita taikina kiinteäksi liikaa vaivaamatta. Peitä kulho elmukelmulla ja anna taikinan levätä 30 min.

Kiisseli: Vatkaa maito, kerma, sokeri, vehnäjauhot ja keltuaiset kattilassa. Kuumenna varovasti koko ajan sekoittaen muutama minuutti, kunnes seos sakenee. Älä keitä. Lisää sitruunankuoriraaste ja mausta vaniljasokerilla. Lisäsin itse myös bourbonvaniljaa hieman joukkoon. Anna jäähtyä.

Painele taikina vuokaan (28 cm halkaisija) pohjalle ja reunoille.

Pese omenat hyvin ja kuori ne jos haluat. Viipaloi ne ohuiksi siivuiksi ilman omenakotia. Levitä aprikoosisosetta ohuelti taikinapohjalle ja kaada täytekiisseli päälle. Asettele omenaviipaleet päälle. Paista uunin alatasolla 175°C:ssa 30-45 min kunnes reunat ruskistuvat.

Viimeistele torttu sivelemällä sen pintaan aprikoosisosetta.

Valmis omenatorttu

Valmis omenatorttu

Advertisements
Kategoriat:Jälkiruoka Avainsanat: , , , ,
  1. Ei kommentteja.
  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: