Etusivu > Lisäke, Matala GI, Pääruoka > Kanaa yrttipeitteellä, kesäkurpitsatagliatellea

Kanaa yrttipeitteellä, kesäkurpitsatagliatellea

Koko annos

Koko annos

Joku juttu vaan toimii kun kanan päälle sipaisee yrtti/pestotahnaa. Tänään kokeilussa oli yrttipeite ja lopputulos oli herkullinen.

Annos neljälle:

  • 4 kanafileetä
  • 1 ruukku tuoretta basilikaa
  • 0,5 ruukkua tuoretta persiljaa
  • 50 g parmesanjuustoa
  • n. 1,5 dl manteleita (niitä missä kuori vielä jäljellä)
  • 1,5 valkosipulin kynttä
  • 2 dl Crème fraichea
  • suolaa ja mustapippuria

Kesäkurpitsatagliatelleen:

  • 4 kesäkurpitsaa (kaksikin riittää hyvin jos on isoja fileitä + salaattia)
  • vähän suolaa
  • oliiviöljyä
  • sitruunan kuorta raasteena
  • nippu tuoretta persiljaa
  • 50g parmesanraastetta
  • sormisuolaa ja mustapippuria myllystä
  • koristeluun basilikan lehtiä ja saksanpähkinöitä

Oikaisin itse hieman tuossa tagliatellessa, mutta tässä kuitenkin koko ohje. Tagliatelle on suoraan Hälsokokboken:ista, yrttipeite on oma versioni.

Huuhtele kesäkurpitsa ja siivuta juustohöylällä tai kuorimaveitsellä ohuita suikaleita pituussuunnassa. Laita suikaleet sihtiin ja sekoita suolan kanssa. Jätä suikaleet sihtiin valumaan ja käy muiden ainesten kimppuun.

Lämmitä uuni 200°C. Aseta kanafileet  voideltuun uunivuokaan.

Laita basilika, persilja, parmesan, mantelit ja valkosipuli silppuriin ja silppua ne tasaiseksi massaksi. Meillä massaan jäi paljon pureskeltavaa kun ladattava silppuri hyytyi loppusekunneilla. Toisaalta, tunnetusti tykkään rouheammista ruuista joten oikeastaan olin tosi tyytyväinen lopputulokseen. Sekoita sitten massaan Crème Fraiche ja mausta suolalla ja pippurilla.

Levitä yrttilevite kanafileiden päälle ja paista uunin keskitasolla n. 30 min.

Sitten taas kesäkurpitsaan. Laita kurpitsansuikaleet kulhoon ja kaada päälle oliiviöljyä, raastettu sitruunankuori ja sitruunamehu. Sekoita. Lisää silputtua persiljaa, raastettua parmesania ja ripottele päälle sormisuolaa ja ruohittua mustapippuria myllystä.

Tarjoile kanafileet kylmän kesäkurpitsatagliatellen kanssa ja koristele basilikan lehdillä ja pähkinöillä/manteleilla.

Tämä on muuten ihan loistava matalan GI:n ruoka eikä maistu pätkääkään ”terveysruualle” :)

Mainokset
  1. Ei kommentteja.
  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: