Etusivu > Jälkiruoka > Sitrusjälkkäri pannacottasydämellä

Sitrusjälkkäri pannacottasydämellä

Sitrusjälkiruoka

Sitrusjälkiruoka

Tein tämän jälkiruoan mukaillen P.S. keittokirjan ohjetta Veriappelsiinihyytelö ja Tahiti-vaniljasydän. Lähdin alunperin tekemään ihan ohjeen mukaista jälkiruokaa, mutta homma kaatui jo alkuunsa siihen, ettei kaupasta löytynyt veriappelsiineja. Lopputulos oli kuitenkin hyvä joten onni onnettomuudessa.

Ainekset sitrusjälkkäriin olivat siis:

  • 3 appelsiinia
  • 3 greippiä
  • 2 pomeloa (mitä painavampi, sen parempi pomelo)
  • (sokeria n. 0,5 dl)
  • 2 liivatelehteä

Ja vaniljapannacottasydämeen:

  • 0,9 dl maitoa
  • 2,5 dl kuohukermaa
  • 2 (Tahiti) vaniljatankoa
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 liivatelehti

Valmista vaniljapannacotta mielellään jo edeltävänä päivänä.

Pannacottasydämen valmistus:

Kiehauta maito, kerma, halkaistut vaniljatangot ja sokeri kattilassa. Liuota liivate kylmässä vedessä ja yhdistä kuumaan nesteeseen. Siivilöi massa ja kaada pieniin silikonimuotteihin ja pakasta. Itse käytin tässä minimuffinsivuokapeltiä jonka vuorasin elmukelmulla, mikä osoittautui todellä näppäräksi varsinkin pakastuksen jälkeen.

Sitrusjälkkärin valmistus:

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Fileoi hedelmät. Leikkaa kuoret ensin irti niin, että hedelmäfileitä peittävä nahkakin leikkautuu samalla irti. Poista fileet lohko kerrallaan terävällä veitsellä. Voit ripotella hedelmien päälle hieman sokeria (itse jätin tämän väliin). Täytä neljä lasia puoleen väliin eri hedelmien hedelmälihalla. Jätä vielä lähes saman verran hedelmälihaa jäljelle ja purista lopuista sitrusmehua.

Sulata toinen liivatelehdistä pieneen vesitilkkaan ja sekoita puoleen sitrusmehusta. Kaada sitten tätä sekoitusta hedelmälihan päälle laseihin kunnes hedelmäliha juuri peittyy mehuun. Pistä jääkaappiin hyytymään.

Kun sitruspohja on hyytynyt, nosta vaniljapannacottasydämet hedelmäpohjan päälle ja nostele niiden ympärille loput hedelmälihasta. Sulata sitten toinen liivatelehti kuumaan nestetilkkaan ja sekoita loppuun sitrusmehuun. Kaada sitrusmehua annosten päälle niin että ne juuri peittyvät ja laita kokonaiset annokset jääkaappiin hyytymään.

Oikopolku:

Jos tuntuu, että tässä jälkkärissä on liikaa puuhaa, voit oikaista ostamalla esim. Tropicanan Ruby Red mehua ja pari appelsiinia/veriappelsiinia niin et joudu kuorimaan niin paljon hedelmiä ja saat mehun valmiiksi puristettuna. Kaupasta saa myös valmiita pannacottajauheita joten siinäkin pystyy oikomaan :)

Advertisements
  1. Ei kommentteja.
  1. 17/09/2010 13:03

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: