Etusivu > Lisäke, Matala GI > Voin sijasta leivän päälle: Crunchy Peanut Butter

Voin sijasta leivän päälle: Crunchy Peanut Butter

Crunchy Peanut Butter

Crunchy Peanut Butter

Olen aiemmin mainostanut yhtä, edelleen suursuosikkiani, Kurpisansiemenlevitettä, mikä on minusta ihan mahtava vaihtoehto voille ja huomattavasti terveellisempi. Joskus kuitenkin kaipaa vaihtelua ja löysinkin kaupasta ihan huippuvaihtoehdon: maapähkinävoi. Tiedän, ensimmäinen mielikuva on amerikkalainen maapähkinävoi mikä on makeaa ja tahmeaa. No, unohda se. Tämä Meridianin rapea maapähkinävoi ei sisällä lisättyä sokeria ja on lähinnä vähän suolainen eli suorastaan täydellinen korvike voille.

Maapähkinävoi sisältää:

  • Luomumaapähkinää (99%)
  • Merisuolaa (1%)

Eli pelkkää pähkinää ja vähän suolaa. Ihmisten pitäisi syödä 30-40g pähkinöitä (tai siemeniä/kuivattuja papuja) päivässä. Tämä siksi, että pähkinät sisältävät pehmeitä tyydyttymätötmiä rasvoja mitkä ovat hyviä sydämelle.

Mm. Ellit Plazan Kotilääkärin mukaan: Pähkinöistä ja siemenistä saa paljon proteiineja, välttämättömiä rasvahappoja, E-vitamiinia, B-ryhmän vitamiineja (tiamiinia, riboflaviinia, niasiinia ja folaattia) ja useita kivennäisaineita, kuten rautaa, kalsiumia, sinkkiä, magnesiumia, mangaania ja fosforia. Vaikka pähkinöissä ja siemenissä on paljon energiaa, ne eivät lihota. Ne täyttävät ja pitävät pitkään kylläisenä, koska niissä on paljon ravintokuituja, proteiineja ja rasvoja. Pähkinät ja siemenet ovat hyviä proteiininlähteitä varsinkin kasvisruokailijalle.

Pähkinät eivät myöskään lihota, kuten usein saa kuulla vaan niistä saattaa olla jopa hyötyä painonhallinnassa. Kannattaa kuitenkin tarkistaa purkin kylki, sillä kovin moneen pähkinävoihin ja muuhunkin tuotteeseen on lisätty sokeria ym. ylimääräistä.

Lisää pähkinöistä ja terveydestä:

PubMed artikkeli englanniksi

Superruokaa? Ravitsemusterapeutin näkemyksiä

Tutkimus saksanpähkinöistä ja niiden terveysvaikutuksista englanniksi

Mainokset
  1. Ei kommentteja.
  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: