Etusivu > Alkuruoka, Keitot > Mansikka-tomaattigazpacho

Mansikka-tomaattigazpacho

Mansikka-tomaattigazpacho

Mansikka-tomaattigazpacho

Herkullinen, helppo, kesäinen ja nopea on tämä mansikka-tomaattigazpacho. Alkuperäinen ohje on viimeisimmästä KG lehdestä.

Tarvitset:

  • 5 tomaattimehua (tai tuoreita tomaatteja ja vettä niin että seoksesta syntyy 5 dl pohjaa keitolle)
  • 1 punainen paprika
  • 1,5 valkosipulin kynttä
  • 1 l mansikoita
  • 2 rkl sherryä
  • 3 rkl tai loraus oliiviöljyä/chiliöljyä
  • ripaus chiliä
  • 0,5 – 1 tl suolaa
  • 0,5 – 1 tl mustapippuria ruohittuna

Valmistus:

kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekaisin. Tarjoillaan ihan kylmänä. Koristeeksi sopisi esim. pari lehteä sitruunamelissaa tai basilikaa. Basilika sopisi varmasti myös mausteeksi joukkoon. Tämä keitto tuntuu parantuvan kun seisoo jääkaapissa yön yli, loistava vaihtoehto siis töihin lounaaksi tai jos vieraita on tulossa niin helppo valmistaa etukäteen ja maku senkun paranee.

Nämä kylmät keitot on muutenkin ihan loistavia – jos säät suosii ja tulee lähtö picknickille, on kylmä keitto ihanan freshi ruoka ottaa rantsuun tai puistoon mukaan. Mansikka virskistää tämän gazpachon entisestään ja maku on nimenomaan kesäinen :)

Iloista juhannusta kaikille!

Mainokset
  1. Ei kommentteja.
  1. 08/09/2010 18:56

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: