Etusivu > Jälkiruoka > Mustikkarahkapiirakka

Mustikkarahkapiirakka

Viikonloppuna piti tuhota kaapista yhtä sun toista ruoka-ainetta ennen kuin parasta-ennen pääsi yllättämään. Kaapista löytyi mm. kaksi purkkia maitorahkaa. Pakkasessa sen lisäksi pari rasiaa mustikoita viime kesältä ja mietimme, että nekin voisi syödä tämän kesän marjojen alta pois. Voisiko noista nyt oikeasti tehdä mitään parempaa kuin mustikkarahkapiirakkaa?

Kysyin Kallelta Sen Kysymyksen ennen kuin aloitin: pulla vai muro? Tämähän jakaa ihmiset karkeasti katsoen kahteen ryhmään – n.50% on sitä mieltä, että pullapohja on ainoa oikea vaihtoehto, toinen 50% sen sijaan on vahvasti sitä mieltä, että murotaikina on ainoa oikea vaihtoehto. Itse kuulun jälkimmäiseen kategoriaan ja pelkäsin että koko piirakkasuunnitelma lässähtää tähän kysymykseen – sillä näistä asioista ei jousteta! Onneksi vastaus oli vahvasti muro ja piirakka saatiin aluilleen :)

Mustikkarahkapiirakka

Mustikkarahkapiirakka

Muropohjaan siis:

  • 200 g voita (ei margariinia! …margariinit saisi minusta pistää pannaan ylipäänsä)
  • 5 rkl sokeria
  • 4 dl vehnäjauhoja

Nypi jauhot, sokeri ja kylmä voi muruiseksi taikinaksi. voit lisätä joukkoon n. ruokalusikallisen kylmää vettä ihan lopussa jos taikina ei meinaa millään pysyä kasassa. Huomaa ettei taikinan kuulukaan olla vahvaa massaa vaan, kuten nimikin sen kertoo, murumaista.

Painele taikina vuokaan odottamaan paistamista. (uuni 200°C)

Rahkatäyte

  • 2 prk maitorahkaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl kuohukermaa
  • n. 2 dl mustikoita (tai muita marjoja)

Kaikki ainekset sekaisin vaan! Jos et halua että mustikat värjää rahkaa, sekoita ne joukkoon jäisinä, jos haluat heleän mustikkaisen piirakan, anna mustikoiden sulaa ensin. Itse en malttanut odottaa joten tuli pilkullinen piiras.

Piece of pie.

Piece of pie.

Piirakan kokoaminen:

Rahka piirakkapohjan päälle ja piirakka uuniin. Paista kunnes kypsää. Kypsyyttä voi kokeilla laittamalla esim. veitsen täytteeseen. Piiras on valmis jos veitseen ei tartu täytettä. Rahkapiirakka on ehdottomasti parasta kylmänä joten tämä kannattaa leipoa päivää ennen tarjoilua. Lämpimänä maku muistuttaa juustokakkua, mutta pääsee minusta oikeuksiinsa seuraavana päivänä jääkaappireissun jälkeen.

ei se kauaa kestänyt

ei se kauaa kestänyt..

Kuvat © Hanna Stolt
Mainokset
  1. Johna722
    11/05/2014 13:07

    It is appropriate time to make some plans for the future and it is time to be happy. I have read this post and if I could I want to suggest you few interesting things or suggestions. Maybe you can write next articles referring to this article. I wish to read more things about it! ebegdkggdagk

  1. 16/06/2010 22:38
  2. 10/10/2010 21:49
  3. 02/10/2011 12:10

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: