Etusivu > Jälkiruoka, Juhlaan > Prinsessakakku ristiäisiin

Prinsessakakku ristiäisiin

Sain brunssi-synttäreillä kakku tilauksen ystäväni lapsen ristiäisiin ja tässä se nyt sitten on. Alla oleva ohje on alkuperäinen, joskaan en valitettavasti muista tai tiedä mistä. Ohje on kulkenut minulle lapsuuden kirjekaverin kautta. Prinsessakakku on suussasulava herkku juhlapöytään. Teen omat prinsessakakkuni mielellään valkoisella kuorrutuksella ja marsipaaniruusuilla, oikeaoppinen kakkuhan tehtäisiin vihreällä kuorrutuksella ja päälle ripoteltaisiin hieman tomusokeria. Marsipaaniruusut teen itse ja värjään usein mustikalla – sillä saa luontaisesti värjättyä marsipaanin ja väristä tulee hauska sinivioletti.

Prinsessakakku

Prinsessakakku

Pohja

  • 3 kananmunaa
  • 3/4 dl sokeria
  • 3/4 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

Marsipaaniruusut

Marsipaaniruusut

  • 3 liivatelehteä
  • 2 keltuaista
  • 4 rkl sokeria
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1,5 tl vanilliinisokeria
  • 1 dl vadelmahilloa

Kuorrutus

  • 75 g pehmeää voita
  • 1 1/4 dl tomusokeria
  • 2 tl vanilliinisokeria
  • 200 g mantelimassaa
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 tl glukoosia (apteekista)
  • vihreää karamelliväriä

Koristeluun

  • tomusokeria

Pohjan valmistus

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää vehnäjauho-perunajauho-leivinjauheseos. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 °C kypsäksi.

Täytteen valmistus

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä muutama minuutti (kunnes ovat ihan pehmeitä). Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Vaahdota kerma ja yhdistä se keltuaisvaahtoon. Mausta seos vanilliinisokerilla. Sulata liotetut liivatelehdet kuumaan vesitilkkaan ja sekoita täyteaineksien joukkoon.

Kuorrutuksen valmistus

Vatkaa pehmeä voi ja tomusokeri vaahdoksi. Hienonna mantelimassa veitsellä tai käsin. Sekoita siihen tomusokeri, glukoosi, vanilliinisokeri, muutama tippa vihreää karamelliväriä ja 3/4 voi-tomusokerivaahdosta. Sekoita massa tasaiseksi. Kauli massa öljytyn voipaperin päällä pyöreäksi, ohueksi levyksi.

Kakun täyttäminen ja kokoaminen

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan (päällimmäinen osa n. 1 cm:n vahvuiseksi). Laita ensimmäiseen väliin noin puolet täytteestä, levitä vadelmahillo toiseen väliin ja sen päälle loppu täyte (keoksi). Aseta päälle ohuin levy. Levitä loput voi-tomusokeriseoksesta kakun päälle. Nosta marsipaanikuorrutus kakun päälle leivinpaperin avulla. Leikkaa reunat tasaisiksi ja ripottele päälle tomusokeria. Laita kakku kylmään ennen tarjoamista.

Advertisements
  1. Ei kommentteja.
  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: