Etusivu > Alkuruoka, brunssi, Pääruoka, Välipala > Vihreä feta-pinaattipiiras

Vihreä feta-pinaattipiiras

Tänään piti tehdä sitä perinteistä feta-pinaattipiirasta, mutta kaapista löytyi vain osa aineksista ja halusin muutenkin tyhjentää varastoja ennen kuin menee moni purkki ohi parhaiden päiviensä. Tuloksena oli lähes terveellinen ja herkullisen vihreä feta-pinaattipiiras.

Vihreä feta-pinaattipiiras

Vihreä feta-pinaattipiiras

Pohja

  • 2,5 dl spelttijauhoja
  • 0,5 dl vehnäleseitä
  • 150 g voita
  • 3 rkl kylmää vettä

Painele jauhot kylmään voihin käsin ja kun voi-jauho seos on tasaista, sekoita joukkoon 3 rkl kylmää vettä. Painele taikina irtopohjaiseen vuokaan ja pistä jääkaappiin odottamaan. Voit pistellä pohjaan haarukalla reikiä.

Täyte

Pala ©Klee

Pala ©Klee

  • 1 pss pakasteherneitä
  • 2 pss pakastepinaattia
  • 1 pkt tuoretta pinaattia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 salottisipulia
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 prk Creme fraichea (n. 1 dl ranskankermaa siis)
  • 2 kananmunaa
  • 2oo g fetaa
  • suolaa, mustapippuria

Silppua valkosipuli ja salottisipulit pieneksi ja kuullota oliiviöljyssä. Kaada joukkoon pakastepinaatti. Kun pinaatti on sulanut, kaada joukkoon huuhdeltu tuorepinaatti ja kuullota kunnes pinaatti on pehmennyt. Ota pois levyltä. Kääntele joukkoon pakasteherneet. Sekoita kulhossa tuorejuusto, ranskankerma ja kananmunat. Mausta seos suolalla ja mustapippurilla. Sekoita joukkoon pinaatti-sipuli-herneseos. Kaada vuokaan taikinapohjan päälle. Ripottele fetakuutiot seoksen päälle. Niitä voi hieman painella tai sekoittaa joukkoon, palat eivät uppoa kovin paljoa tähän seokseen paistaessa. Jos kuutiot alkavat tummumaan kovasti (kuten minulle kävi), voit laittaa palan foliota vuoan päälle niin etteivät pala (minkä itse tajusin vähän myöhässä). Paista n. 20min – kannattaa seurata välillä onko piirakka kypsää. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista.

Piirakasta tuli tosi mehevää ja hyvää :) Taidan tehdä toistekin! Joukkoon voisi laittaa vähän erilaisia yrttejä, toisaalta jos ei mausta liikaa niin pinaatin hento maku pääsee oikeuksiinsa eikä onneksi jää fetan maun alle kokonaan.

Advertisements
  1. Ei kommentteja.
  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: