Etusivu > brunssi, Leivät ja sämpylät > Ruisvuokaleipä

Ruisvuokaleipä

Ruisvuokaleipä

Ruisvuokaleipä

Halusin tehdä tupari-synttäreille kunnon leipää ja sitä sitten leivottiin ihan urakalla. Tein kaksi Omega-3 leipää valmiiksi pakkaseen ja kaksi tällaista ruisvuokaleipää. Molemmat leivät ovat helppotekoisia ja toimiva konsepti oli leipoa ne aiemmin viikolla ja pakastaa tuoreena. Kun leivät sitten sulattaa, maistuvat ne ihan uunituoreelta :)

Kahteen ruisvuokaleipään tarvitset:

  • 8 dl piimää
  • 1/2 dl tummaa siirappia
  • 1 rkl ruokasoodaa
  • 2 rkl leipämausteita (taisin itse lisätä sen sijaan pellavansiemeniä)
  • 1 rkl suolaa
  • 1,5 dl auringonkukansiemeniä
  • 12 dl ruissihtijauhoa

Voitele ja jauhota kaksi leipävuokaa (1,5 l). Sekoita kaikki ainekset keskenään  ja jaa taikina leipävuokiin. Levitä hieman ruisjauhoja päälle ja laita 175°C uuniin. Paista uunin alimmalla tasolla n. 1h.

Leivän alkuperäinen ohje on luottokirjastani Hälsokokboken (Ulrika Davidsson). Tarkemmat tiedot Luettavaa sivulla.

Mainokset
  1. Maritta Heiskanen
    27/08/2010 12:02

    Upeeta, ihanat sivut. Olen Ottanut kopioita ja lukenut iltalukemisena! Nyt suunnittelin viikonlopun menyyn näistä ohjeista. Nyt vaan kauppaan ostamaan spelttiä ja paljon muuta!

  2. leipämartta
    13/02/2014 14:31

    Hyvät sivut. Leipäohje oli onnistunut ja helppo

  1. 25/04/2010 00:41

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: