Rääppiäiset

Tupari-synttäri-brunssi-iltama-setin jälkeen meillä jäi vielä kaappi pullolleen skumppaa ja ruokaa. Niinpä näitä tuhottiin vielä vajaan kymmenen hengen voimin sunnuntaina. Listalla pannaria ja Pinaatti-feta-piirakkaa. Nam.

Spelttipannari

Spelttipannari

Spelttipannariin tulee:

  • 4 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 4 kananmunaa
  • 2 l maitoa
  • 4 dl spelttijauhoja
  • 5 rkl voita sulana

Sekoita kaikki ainekset paitsi voi keskenään. Sulata voi. Voitele syvä uuninpelti voilla ja sekoita loput voista taikinan joukkoon. Kaada taikina pellille ja paista 225 asteessa kunnes pannari on hyytynyt ja pinta on kullanruskea.

Tein tällä kertaa pannukakun Iittalan suorakulmion malliseen astiaan, missä siitä tuli juhlavamman näköinen, hieman tavallista korkeampi ja mehukkaampi ja samalla vältyin pellin pesemiseltä jälkeenpäin :)Kätevää.

Toinen juttu mikä jäi lauantaina tarjoilematta oli feta-pinaattipiirakka. Sunnuntaina se maistui kyllä vähintään yhtä hyvin.

Feta-pinaattipiirakka

Feta-pinaattipiirakka

Taikina:
3 dl spelttijauhoja
150g voita
2 rkl vettä

Täyte:
250g kesäkurpitsaa
1 purjo
2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
oliiviöljyä
200g tuoretta pinaattia
200g fetaa
3 kananmunaa
250g tuorejuustoa
½ dl maitoa
7 maustemittaa suolaa
1 maustemitta vastajauhettua mustapippuria

Ja näin se tehdään:

  1. Kaada jauhot ja suola kulhoon. Lisää kylmä voi kuutioina. Sekoita nopeasti muruiseksi massaksi joko yleiskoneella tai käsin. Lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinapalloksi.
  2. Painele taikina irtopohjalliseen vuokaan (24 – 26cm halkaisija). Pistele taikinapohja haarukalla ja laita vuoka kylmään ainakin tunniksi.
  3. Aseta uuni 200 asteeseen. Paista pohjaa uunin keskitasolla n. 10 minuuttia.
  4. Raasta kesäkurpitsa isoksi raasteeksi. Laita raaste sihtiin ja sekoita joukkoon ½ tl suolaa. Anna olla n. 15 minuuttia. Purista neste kesäkurpitsasta.
  5. Huuhtele ja viipaloi purjo ja hienonna valkosipuli (kannattaa ensin veitsen lavealla puolella painaa valkosipuli ensin littanaksi). Kuullota sipulit paistinpannulla oliiviöljyssä kevyesti, niin etteivät ne saa väriä. Sekoita joukkoon kesäkurpitsa ja kuullota sipulien kanssa muutama minuutti. Sekoita joukkoon pinaatti (muista huuhdella pinaatti!) ja kuullota vielä muutama minuutti, kunnes pinaatti painuu kokoon.
  6. Sekoita kasvisseos kuutioidun fetan kanssa ja kaada taikinavuokaan.
  7. Sekoita kananmunat, tuorejuusto ja maito, suola sekä pippuri. Kaada seos vuokaan kasvisseoksen päälle.
  8. Paista uunin keskitasolla n. 40 minuuttia.

Alkuperäinen resepti Leva&Bo: Caroline Hofberg (itse löysin reseptin alltommat.se sivustolta)

Mainokset
  1. Ei kommentteja.
  1. 24/04/2010 23:01

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: