Etusivu > Jälkiruoka > Pannukakku

Pannukakku

Kirsti-tädin pannukakku

Kirsti-tädin pannukakku

Tämän helpompaa jälkkäriä ei ole. Maistuu sekä hernekeiton jälkeen, että muuten vaan jälkkäriksi. Ohje on kiertänyt minun isän tädiltä äidilleni ja sitä kautta minulle, oikea sukuresepti siis. Pannukakkujahan on erilaisia niin monta kuin on tekijää. Tämän meidän suvun versio on pehmeä ja mehukas, kun taas esimerkiksi Kuopiossa ja Ahvenanmaalla minulle on tarjottu taas matalampaa ja kuivempaa (silti herkullista!) versiota.

Kirsti-tädin pannariin tarvitaan:

4 rkl sokeria (myös intiaanisokeri on tässä oikein hyvä)
1 tl suolaa
4 kananmunaa
1 l maitoa
4 dl vehnäjauhoja (myös spelttijauhot toimi tässä loistavasti)
5 rkl voita (tämä mitta on erikoinen, mutta ohje on kirjoitettu minulle kun olin n. 7v ja ilmeisesti lusikalliset oli helpompi ymmärtää kuin grammat :)

Sekoita kaikki ainekset paitsi voi keskenään. Sulata voi. Voitele syvä uuninpelti voilla ja sekoita loput voista taikinan joukkoon. Kaada taikina pellille ja paista 225 asteessa kunnes pannari on hyytynyt ja pinta on kullanruskea.

Itse syön pannarini pelkän sokerin kanssa, mutta pannarin päälle voi myös laittaa hilloa, omenasosetta (tätä söisin myös jos kaapista löytyisi), lemon curdia, dulche de leche kreemiä, marjoja… mitä vaan hyvää.

Mainokset
Kategoriat:Jälkiruoka Avainsanat: , , , ,
  1. Ei kommentteja.
  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: