Etusivu > Lisäke, Matala GI, Pääruoka > Kuhaa ja hunajaisia porkkanoita

Kuhaa ja hunajaisia porkkanoita

Kuhaa ja hunajaisia porkkanoita

Kuhaa ja hunajaisia porkkanoita

Jostain syystä rakastan yhdistelmää kuha + rosé pippuri. Viime viikonloppuna sitten edelleen siskon visiitin aikaan päätin jatkaa ”terveellistä, kalaa” teemalla. Tällä kertaa lisukkeeksi tein hunaja-valkosipuli-porkkanoita ja vihreitä papuja (haricots verts). Jatkoimme ateriaa vielä edellisen päivän fetasalaatilla. Hyvin sopi kaikki yhteen :)

Kuha

  • 1 kuhafilé per ruokailija
  • rosé pippuria
  • suolaa
  • rosmariinia
  • timjamia

Samaa kaavaa noudattaen kuin lohenkin kanssa, paistoin kuhaa 200 asteessa kunnes oli kypsää. Käytännössä taas folio vuokaan, kalat sen päälle. Ruohin hieman suolaa päälle, sen jälkeen ripottelin kevyesti timjamia ja rosmariinia. Päällimmäiseksi murskasin rosé pippureita. Tuo pippuri on itseasiassa melko voimakkaan makuinen, joten sitä kannattaa annostella melko varovasti. Itse sain raaputella kokonaiseksi jääneet pippurit syödessä sivuun – nätejä olivat, mutta maistuivat vaan yli kaiken muun ;)

Haricots verts

  • Paketillinen vihreitä papuja

Pavut oli helppo valmistaa, keitin niitä kevyesti suolatussa vedessä kunnes olivat pehmeitä (tai al dente oikeastaan). Näihin ei mene montaakaan minuuttia joten kannattaa laittaa kiehuvaan veteen samaan aikaan kun aloitat porkkanan valmistuksen.

Hunaja-valkosipuliporkkanat

Hunaja-valkosipuliporkkanat

Hunaja-valkosipuliporkkanat

  • n. 2-3 porkkanaa per ruokailija
  • n. 1 rkl hunajaa per 6 porkkanaa
  • 2-3 valkosipulinkynttä tai yksi sellainen ”yhdenkynnen” valkosipuli kokonaan
  • oliiviöljyä

Porkkanat pilkotaan pitkulaisiksi paloiksi ja heitetään pannulle, perään vähän oliiviöljyä (porkkanoiden ei kuulu uida öljyssä, pienempi määrä riittää hyvin). Purista joukkoon valkosipulin kynnet. Kuullota ja sekoittele valkosipulia porkkanoiden sekaan kunnes porkkanat ovat al dente, eli ovat parhaimmillaan kun eivät ole ehtineet pehmetä ihan mössöksi. Viimeiseksi joukkoon hunaja – paista vielä muutama minuutti ja porkkanat ovat valmiita tarjoiltavaksi.

Kuvat © Hanna Stolt
Advertisements
  1. Ei kommentteja.
  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: