Etusivu > Ruoka-aineet > Kaakaopavut

Kaakaopavut

cocoa nibs - eli papujen sisus

cocoa nibs - eli papujen sisus

Voi myrkky! Löysin Ruohonjuuresta kaakaopapuja ja olin haltioissani, nyt pääsee maistamaan miltä kaakao maistuu alkumuodossaan. Vastaus: myrkyltä. Mitään niin kirkerää ja karvasta en ehkä koko elämän aikana ole maistanut kuin nämä superfood kaakaopavut. Näissä pavuissa pitäisi olla kovasti antioksidantteja, mineraaleja, vitamiineja, flavonoideja ja mitä vielä ja terveellisiltä ne todella maistuivatkin:

  • Kokeilu nro 1: papuja suoraan pussista.
  • Tulos: Karvasta, kitkerää, pahaa!
  • Kokeilu nro 2: papuja pussista mortteliin ja murusiksi, kuoret pois ja pannulle paahtumaan.
  • Tulos: Karvasta, kitkerää, pahaa!

Mitä noille oikein pitäisitehdä että maistuisivat hyvälle? Onko kellään mitään vinkkejä? Olen haravoinut nettiä läpi tuloksetta, mutta periksi en aio antaa. Ei noita kyllä raakanakaan syö.

Yksi parhaista löytämistäni tiedonlähteistä oli Superfood sivusto jolta löysin listan erilaisia tapoja aloittaa kaakaopavun käyttö:

TOP-10 tapaa käyttää kokonaista kaakaopapua

  1. Kokeile syödä kokonaisia kaakaopapuja sellaisenaan, yksi kerrallaan. Pureskele huolellisesti ja maistele alkuperäisen suklaan maun essenssiä.
  2. Lisää kookos- tai hedelmäpohjaiseen smoothiehen antamaan makua.
  3. Dippaa papu raakaan agave nektariin tai kotimaiseen luomuhunajaan ja nauti mausta kaikessa yksinkertaisuudessaan!
  4. Pakasta kaakaopapuja yllämainittujen makeuttajien kanssa ja nauti kylmänä – tämä on taivaallista snack-ruokaa!
  5. Blendaa kaakaopapuja yrttiteen joukkoon macan kanssa.
  6. Murskaa kaakaopapuja huhmarissa ja lisää jäätelön päälle.
  7. Murskaa kaakaopapuja huhmarissa ja lisää myslin joukkoon.
  8. Lisää kaakaopapuja osaksi eväs-sekoitustasi.
  9. Valmista itse raakasuklaata ja nauti maailman terveellisimmästä herkusta!
  10. Pakkaa kaakaopapuja hienoon rasiaan tai pussiin ja anna lahjaksi ystävällesi!

En tiedä, minusta ei ehkä ole superpapujen syöjäksi, mutta tuolta löytämältäni sivustolta löytyi ihan mielenkiintoista juttua macasta, goji marjoista, spirulinasta, hampputuotteista ja näistä pahuksen pavuista. Hampunsiemenistä sen verran, että niitäkin olen kokeillut ja kokeilussani ihastunut! Hampunsiemenet ovat ihanan rapeita ja hyvän makuisia ja käytän niitä itse pääasiassa salaattien päällä ja myslin joukossa – käyttömahdollisuuksia on varmasti paljon paljon lisää.

Mainokset
  1. Auvo
    16/03/2011 10:49

    Kaakaopavut ovat hyviä sellaisenaan. Olemme vain tottunut sokerilla maustettuun suklaaseen ja muuhun keinotekoiseen ruokaan joka on pilattu lisäaineilla. Minustakin ekat olivat kitkeriä mutta nyt tykkään niistä.

    Sama koskee monia muitakin alkuperäisiä ja aitoja, tervellisiä ruokia.
    Esim lisäaineettomat makkarat (Korpelan) eivät maistu samalle kuin ylisuolatut, aromivahventeilla kyllästetyt makkarat joihin olemme tottuneet. Peruna ei maistu perunalastuille mutta on varmasti luonnollinen on terveellisempää. Makutottumukset ovat tosi voimakkaasti pinttyneitä mutta muuttuvat kun tietää mitä syö.

    Maistele muutamia silloin tällöin, kokeile kuoria ne. Syö yhdessä hunajan kanssa.
    Eikä niitä olekaan tarkoitus syödä kymmeniä kerralla.

    • 16/03/2011 10:52

      Hei Auvo!
      Kiitos vinkeistä. Olen sitten tämän postauksen löytänyt raakasuklaan, joka on ensimmäinen muoto missä tykkään raa’asta kaakaosta. Olen samaa mieltä nykyisestä teollisestä ruuasta, missä ei nykyään juuri aitoja aineksia näy. Täytyy sanoa, etten vieläkään ole tottunut pelkän pavun makuun, mutta kevyesti hunajalla maustetusta raakasuklaasta tykkään kuin hullu puurosta. Yllättävän vähän se kaipaa makeutusta kyllä.

  2. Samu
    27/08/2011 01:27

    Olivatko kalliita? Havajilla suoraan tuottajalta maksoi puoli kiloa 20 dollaria eli n. 14 euroa.

    • 28/08/2011 13:26

      Moikka! Mielenkiintoista tietää mitä hinnat olivat alkulähteillä. Valitettavasti en enää kuollaksenikaan muista mitä tuo pussillinen Suomessa kustansi.. Koitan muistaa laittaa päivitystä seuraavan kerran kun ostan :)

  3. Lucia
    27/09/2011 12:45

    Jotkut merkit ovat kyllä karvaan ja pahan makuisia. Kaakaopavuissa ja -nibseissä on eroja yhtä lailla kuin viineissäkin. Cocovi-merkkiset ovat mielestäni karvaimman makuisia. Big Tree-luomupavut taas aivan suussa sulavan ihania! Kannattaa kokeilla eri merkkejä ja suosia luomua – ne todellakin maistuvat erilaiselle, pehmeämmälle. Makuun pitää hieman tottu, mutta totuttuasi kehosi alkaa kyllä kaivata raakakaakaota. Itsellä on kadonnut lähes täysin kahvin ja makean himo, kun aloin syödä raakakaakaota.

  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: