Ceviche

Ceviche

Ceviche

Jouluna löytyi äidin joulumenusta taas yksi all time favourite – nimittäin Ceviche. Ruoka on käytännössä sitruunamehussa marinoitua kalaa, mutta niin paljon enemmän kuin mitä kuvaus antaa odottaa! Ceviche oli erinomainen osa lakuruokalajitelmaa, mutta ei mielestäni millään tapaa rajoitu joulupöytään.

Tämä ohje on neljälle.

Tarvitset:

  • 400-500g nahatonta, ruodotonta siika- tai kuhafilettä
  • 2 isoa sitruunaa (tai limettiä)
  • 2 rkl öljyä (rypsiöljy)
  • pieni sipuli pieneksi hakattuna
  • 2-3 valkosipulin kynttä murskattuna
  • 3 ison tomaatin malto hakattuna
  • 10 mustaa oliivia viipaleina
  • punainen paprika paloina tai suikaleina
  • nippu persiljaa hakattuna
  • suolaa, mustapippuria
  • chili- tai cayennepippuria

Ja näin se tehdään:

Leikkaa kalafileet noin sentin viipaleiksi ja kaada niillä sitruunoista puristettu mehu.

Pane kalat kylmään mehustumaan ainakin 6 tunniksi, mieluiten yön yli. Sekoittele välillä. Sekoita muut ainekset kalojen joukkoon ja mausta.

Laita seos kylmään 12 tunniksi ja sekoittele silloin tällöin. Tarjoa alkuruokana (leivän kanssa).

Kuivaa valkkaria seuraksi tai vaikka snapsi.

Ohje on poimittu alunperin Etelä-Suomen Sanomista 28.10.1997.
Kuva © Hanna Stolt
Advertisements
Kategoriat:Alkuruoka, Joulu, Matala GI Avainsanat: , , , , , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: