Etusivu > Lisäke, Matala GI, Pääruoka > Pekonilla ja vuohenjuustolla maustettu kirjolohi + hernemousse

Pekonilla ja vuohenjuustolla maustettu kirjolohi + hernemousse

Koko setti

Koko setti

Hernemousse voi kuulostaa epäilyttävältä, mutta se toimii ainakin tämän lohipääruuan kanssa hyvin. Tämä setti syntyy nopeasti ja helposti, myös poikamiesboksissa ;) Jos hernemousse epäilyttää tai muuten vaan laiskottaa, tämä maistuu varmasti hyvältä myös keitetyn riisin tai quinoan kanssa. Quinoan kanssa pysyy aterian proteiiniarvotkin hyvissä lukemissa.

Pekonilla ja vuohenjuustolla maustettu kirjolohi

n. 400g kirjolohen fileetä
mustapippuria
timjamia
1 rasia notkeaa vuohenjuustoa
3-4 siivua pekonia

Siivua lohi kahteen osaan. Suikaloi pekoni ja käristä pannussa.
Mausta kala mustapippurilla ja timjamilla. Et tarvitse välttämättä suolaa, sillä juusto ja pekoni ovat suolaisia. Sivele juusto kalan pintaan. Ripottele pinnalle pekonisuikaleet. Nosta kalat uunivuokaan.
Kypsennä paloja 225 asteessa n. 10 min eli kunnes kala on juuri kypsää.

Hernemousse

2 pss pakasteherneitä
1 sipuli
voita
1 dl kasvilientä tai vettä
suolaa
kermaa
ripaus muskottipähkinää

Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota se kattilassa. Lisää jäiset herneet ja anna niidenkin kuumentua.
Lisää vesi ja keitä 10 min. Soseuta herneet sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Lisää tilkka kermaa ja mausta maun mukaan.

Kuva © Hanna Stolt
Mainokset
  1. Ei kommentteja.
  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: