Etusivu > Keitot, Pääruoka > Purjo-juustokeitto

Purjo-juustokeitto

Purjo-juustokeitto

Purjo-juustokeitto

Tämä keitto on ollut todellinen all-time-favourite ja yksi ensimmäisistä ruuista joita opin valmistamaan. Erinomainen ruokahalun herättäjä alkuruokana, mutta myös herkullinen pääruoka. Mausteita voi käyttää reilumminkin, kuin ohjeessa neuvotaan ;)

6 annosta

3 keskikokoista purjoa
2 rkl voita
1,2 l vettä
1½ kasvisliemikuutiota
4 tuoretta vehnäleipäviipaletta
½ tl vastajauhettua mustapippuria
½ tl sokeria
100g (2dl) juustoraastetta (esim. Turunmaa)
1tl kuivattua rakuunaa TAI 2 rkl tuoretta
1 prk ranskankermaa

pinnalle hienonnettua persiljaa

Tee näin:

  1. Pese purjot huolellisesti ja valuta ne.
  2. Leikkaa purjot ohuiksi renkaiksi ja hauduta ne voissa pehmeiksi. Lisää vesi, liemikuutiot, jauhettu tai veitsellä hienonnettu leipä, pippuri ja sokeri. Anna kiehua hiljalleen n. 30min.
  3. Lisää juustoraaste pienissä erissä samalla voimakkaasti vatkaten. Mausta rakuunalla. Anna kiehua muutama minuutti välillä sekoittaen. Lisää lopuksi ranskankerma ja kuumenna. Koristele persiljalla.
Kuva © Hanna Stolt
Advertisements
Kategoriat:Keitot, Pääruoka Avainsanat: , ,
  1. Ei kommentteja.
  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: