Etusivu > Jälkiruoka > Crème brûlée

Crème brûlée

Crème brûlée

Crème brûlée

(Alkuperäinen ohje: viides Glorian ruokakirja)
Ohje kuudelle


4 munankeltuaista
1,5 dl kermaa
0,5 dl kevytmaitoa
3/4 dl sokeria
1 vaniljatanko

pinnalle demerarasokeria

Halkaise vaniljatanko ja kaavi sisus kulhoon. Lisää keltuaiset ja sokeri ja vatkaa vaaleaksi vaahdoksi.
Kuumenna kattilassa kerma, maito ja vaniljatanko kiehumispisteeseen. Poista vaniljatanko ja kaada neste kiehuvan kuumana keltuaisten joukkoon hyvin vatkaten, ensin vähän kerrallaan.
Jaa seos pieniin kohokasvuokiin tai laakeisiin uuninkestäviin pikkuvuokiin. Kypsennä uunissa 100 asteessa n. 1,5 tuntia, kunnes seos on hyytynyt. Jäähdytä vanukkaat aivan kylmiksi.
Ripota juuri ennen tarjoamista vanukkaiden pinnalle sokeria, paahda pinta puhalluslampulla. Tarjoa heti.

Kuva © Hanna Stolt
Mainokset
Kategoriat:Jälkiruoka Avainsanat: , ,
  1. Ei kommentteja.
  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: