Etusivu > Lisäke, Matala GI > Guacamole

Guacamole

Guacamole

Guacamole

Guacamole on yksi parhaista ruokakeksinnöistä ikinä :) Tuoreena ja itse tehtynä se on parhaimmillaan ja sainkin ystävältäni Mirkalta ohjeen tähän. Mirkalla ei ollut mitään tarkkoja mittoja antaa, enkä itsekään niin tarkkaan mitannut, joten ao. mitat ovat suuntaa antavia.

Tarvitset:
3 Avocadoa
½ – 1 limen mehu
1 tl chiliä
1 valkosipulin kynsi
Mustaa pippuria
Suolaa
(Oliiviöljyä)

Murskaa avokadot. Saat avokadot muuten käsiteltyä helpoimmin tekemällä ensin viillon koko hedelmän ympäri. Pyöritä puolikkaita eri suuntiin. Sisällä olevan kiven pitäisi jäädä jompaan kumpaan puolikkaaseen kiinni. Lyö terävä veitsi kiveen kiinni ja poista kivi veitsen avulla. Kaavi avocadomassa teelusikalla. Näin saat optimoitua jokaisesta hedelmästä saadun massan määrän.

Purista joukkoon ½ – 1 limen mehu (kannattaa maistella välillä ettei tule liikaa). Lime auttaa säilyttämään kauniin vihreän värin ja raikastaamaun. Purista joukkoon yksi valkosipulinkynsi. Rouhi joukkoon mustapippuria ja suolaa. Mausta chilillä.

Maustamisessa kannattaa tehdä niin että lisäilee pikkuhiljaa ja maistelee välillä. Itse pidän vähän täräkämmästä guacamolesta, mutta tiedän monen muun taas pitävän miedommasta – siksipä kannattaakin kokeilemalla tunnustella mikä on omaan versioon sopia määrä.

Guacamole muuten sopii erinomaisesti lihapullien kanssa ja se on matalan GI:n ruokaa joten voit nauttia tästä herkusta huoleti :)

Kuva © Hanna Stolt
Mainokset
Kategoriat:Lisäke, Matala GI Avainsanat: , , , ,
  1. Ei kommentteja.
  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: